Τρίτη
16 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ένα βήμα πριν το κούρεμα η Pasal

17 Μαΐου 18 - RE+D magazine
Ένα βήμα πριν το κούρεμα η Pasal

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Eνέκρινε ομόφωνα το σχέδιο εξυγίανσης βάση των άρθρων 99 και 106, του Ν. 3588/2007 η χθεσινή γενική συνέλευση της Pasal Development Η σχετική εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για την 23η Μαΐου. Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων παραστάθηκαν 3 μέτοχοι που εκπροσωπούν 9.410.431 μετοχές επί συνόλου 14.967.940, δηλαδή το 62,87% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας
 
 
Υπενθυμίζεται οτι το περασμένο Μάρτιο η εταιρεία κατέθεσε στο Πρωτοδοκείο Αθηνων τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τους βσσικούς πιστωτές της μ ταξύ των οποίων και οι τρείς τράπεζες Alpha bank Eurobank και Εθνική Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό (με σύμφωνη γνώμη πιστωτών που κατέχουν το 60,5% των υποχρεώσεών της καθώς και το 76,87% των ειδικών προνομίων) προβλέπεται μείωση δανεισμού, συνολικού οφειλόμενου ποσού 61 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τρία ακινητα και ένα οικόπεδο περνάνε στην Alpha bank. Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι ακίνητο στο 27ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, το οποίο θα μεταβιβασθεί στην τράπεζα έναντι 14,5 εκατ. ευρώ.
 
Τα δάνεια της Eurobank, θα ρυθμιστούν με τα έσοδα από πώληση ακινήτου στη Χαλκίδα, το οποίο ανήκει στη θυγατρική Arven ΑΕ, έναντι 1,35 εκατ. ευρώ.  
Τέλος, η Εθνική, για υπόλοιπο οφειλής 778 χιλ. ευρώ, προβλέπεται να λάβει ως αντάλλαγμα δύο ακίνητα επί της οδού Πειραιώς, όμορα του Athens Heart, αξίας 960 χιλ. ευρώ. Η Εθνική δεν κουρεύεται και αντίθετα φαίνεται να εισπράττει και περισσότερα χρήματα από το υπόλοιπο οφειλής καθώς μέρος του τιμήματος του debt asset swap θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή οφειλής προς την Εθνική Leasing, που δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των συναινούντων πιστωτών.
 
Επίσης, προβλέπεται επιστροφή ακινήτου από την Εθνική Leasing στην ΕΤΕ για αποπληρωμή 180 χιλ. ευρώ και διαγραφή της υπόλοιπης οφειλής από τη χρηματοδοτική μίσθωση. Με την αποπληρωμή του δανείου της Εθνικής, η τράπεζα θα επιτρέψει να αρθούν οι εγγυήσεις που έχει παράσχει η Pasal επί δανείου της θυγατρικής της Doreco, ποσού 55 εκατ. ευρώ, η οποία κατέχει το Athens Heart.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του εμπορικού κέντρου Athens Heart, για το οποίο σύμγφωνα με πληροφοριες υπάρχει ενδιαφέρον από τον αμερικανικό όμιλο Hines.
Για την Trastor ΑΕΕΑΠ, η οποία έχει επίσης απαιτήσεις από την Pasal, προβλέπεται η αποπληρωμή 255 χιλ. σε 5 ετήσιες δόσεις πλέον επιτοκίου 1% και η διαγραφή του υπολοίπου της απαίτησης. Για τους λοιπούς πιστωτές, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή του 100% των απαιτήσεών τους εντός του 2018.
Πλήρη εξόφληση προβλέπει η προτεινόμενη συμφωνία εξυγίανσης για τις οφειλές προς ταμεία και εφορία.

H εταιρεία θα απομείνει με ένα ακίνητο στην Ελευσίνα που μισθώνεται από την αλυσίδα super market Σκλαβενίτης τα έσοδα από λοιπές υπηρεσίες και μισθώσεις (π.χ. κεραίες κινητής τηλεφωνίας), καθώς και τα έσοδα διαχείρισης ακινήτων. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas