Τρίτη
23 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εντυπωσιακό καταφύγιο για τολμηρούς πεζοπόρους

14 Φεβρουαρίου 18 - Νικόλας Ι Παπαδομαρκάκης
Εντυπωσιακό καταφύγιο για τολμηρούς πεζοπόρους

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το «Perch», είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου.
 
 
Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό στούντιο Envelope Architects μπορέι να φιλοξενήσει μέχρι και δέκα πεζοπόρους Τα υπνοδωμάτια να καταλαμβάνουν δύο όροφους, Φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ενέργειας, βοηθούν μια ηλεκτρική αντλία θέρμανσης που είναι η βασική πηγή θερμότητας της καμπίνας. Η αντλία θα υποστηρίζεται από μεγάλα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό και το μαύρο εξωτερικό, για μέγιστη απορρόφηση θερμότητας.
 
Η κατασκευή να μπορεί να μεταφερθεί στην τοποθεσία μέσω ελικοπτέρου. Είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει ένα καλό βραδινό ύπνο αλλά και όσα χρειαστεί ο εξερευνητής. Γνωρίζοντας την συνήθεια να καταναλώνουν αποξηραμένες τροφές, το Perchπροσφέρει εναλλακτικές πηγές φρέσκων τροφίμων. Κάτω από την τραπεζαρία υπάρχει μια φάρμα μανιταριών ενώ στο «πράσινο» δωμάτιο υπάρχουν καλλιεργήσιμα λαχανικά και βότανα. Στο μεσαίο επίπεδο υπάρχουν τα δωμάτια του μπάνιου για καλύτερες συνθήκες υγιεινής, ενώ εξοπλισμός για την αναρρίχηση, φυλλάσεται στο κοντινό αποθηκευτικό δωμάτιο.
 
Μιά σειρά από μπαταρίες αποθηκεύουν την παραγόμενη ενέργεια καθ΄όλη την διάρκεια της μέρας, πέρα από τις ώρες ακμής του ενώ λύση αποτέλεσαν και επιπλέον αιολικές τουρμπίνες κάτω από τους διαδρόμους, Η όλη η κατασκευή χρησιμοποιεί σύστημα ομοιόμορφης διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος που περιορίζει την σπατάλη ενέργειας στο ελάχιστο. Η οικονομική προσέγγιση  εκτείνεται και στον τομέα της αποχέτευσης, όπου τα ρευστά απόβλητα φιλτράρονται και μεταφέρονται στο περιβάλλον για να λειτουργήσουν ως λίπασμα.

  

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas