Τρίτη
16 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει το Ελ Βενιζέλος

17 Μαΐου 18 - RE+D magazine
Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει το Ελ Βενιζέλος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Επενδυτικό πρόγραμμα 1,5 δις ευρώ την επόμενη 20ετία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

  

Μιλώντας σε συνέδριο, ο πρόεδρος της εταιρείας είπε ότι στο αεροδρόμιο θα γίνουν σημαντικά έργα βελτίωσής του.

Ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι στο "Ελ. Βενιζέλος" παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 60% στο διάστημα 2013-2016, και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η δυνατότητα της χώρας να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες, σε συνδυασμό με νέες υπηρεσίες, καθώς συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στο ΑΕΠ της χώρας.

Όπως είπε, "οι μεταφορές αποτελούν το 8-9% του ΑΕΠ, αλλά οι πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες, φθάνοντας στο 1/3 του ΑΕΠ".

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημητρίου, "το 79% της αγοράς μας προέρχεται από ξένους επισκέπτες", ενώ επεσήμανε την ανάγκη παροχής κινήτρων, προκειμένου να στηριχθούν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ενδεικτικά ανέφερε τις απευθείας συνδέσεις με Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη, Πεκίνο, λέγοντας ότι "η Αθήνα καθίσταται ένα παγκόσμιο hub μετεπιβίβασης προς άλλους προορισμούς".

"Η βεντάλια της αγοράς για τις αεροπορικές ανοίχτηκε", δήλωσε, επισημαίνοντας την επικείμενη κατασκευή του νέου Terminal κόστους 20 εκατομμυρίων ευρώ .

"Ο Διεθνής Αερολιμένας αναδεικνύει την Αθήνα ως έναν σύγχρονο παγκόσμιο προορισμό", ανέφερε, ο κ. Δημητρίου, εκτιμώντας ότι το 2018 θα σπάσει το ρεκόρ του 2017, όταν παρουσιάστηκε αύξηση 16%.

 Στόχος είναι να ξεπεράσουμε την παρούσα χωρητικότητα των 26 εκατομμυρίων επιβατών, και να φθάσουμε σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια. Επίσης, προβλέπεται αύξηση των εμπορικών χρήσεων (π.χ. νέα εστιατόρια), αύξηση της κίνησης, περισσότερες θέσεις στάθμευσης, καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες, αίθουσες επιβατών, αλλά και συνολική αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου. "Όλα αυτά τα οφέλη έχουν πολύ υψηλό πολλαπλασιαστή", επεσήμανε ο κ. Δημητρίου, αναφέροντας ως παράδειγμα, ότι σήμερα απασχολούνται 700 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, αλλά οι έμμεσες θέσεις εργασίας φθάνουν τις 13.000».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas