Τετάρτη
15 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επενδυτικά σχέδια €1,62 δις. της Transgaz έως το 2026

02 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Επενδυτικά σχέδια €1,62 δις. της Transgaz έως το 2026

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα νέα επενδυτικά σχέδια της Transgaz, της κρατικής εταιρίας διαχείρισης συστήματος φυσικού αερίου στη Ρουμανία, ανακοίνωσε πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής της Ion Sterian σε εκδήλωση με αφορμή τα δέκα χρόνια από την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Βουκουρεστίου.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Sterian αναφέρθηκε σε εννέα έργα ανάπτυξης, συνολικού ύψους €1,62 δισ. δύο εκ των οποίων με διεθνή προσανατολισμό και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026. Ειδική αναφορά έκανε στον Διάδρομο BRUA, ένα νέο σχέδιο αγωγού, αμφίδρομης κατεύθυνσης που κατασκευάζεται από την Transgaz και ενώνει ενεργειακά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.

Περαιτέρω, ο κ. Sterian έκανε λόγο για τη διεκδίκηση μεριδίου 66% της ΔΕΣΦΑ μαζί με την ισπανική Reganosa, αναφέροντας ότι την τελική  προσφορά υπέβαλαν στις 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Transgaz έκανε ειδική μνεία στη βαρύτητα που η εταιρεία του δίνει σε άλλα έργα υποδομής στα βορειοανατολικά της χώρας, στον εκσυγχρονισμό των σταθμών μέτρησης σε Isaccea και Negru Voda και στη διασύνδεση με τη Σερβία, έργο εκτιμώμενο στα €43 εκατ. που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Σημειώνεται ότι  στις 27.2. 2018 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της μολδαβικής Vestmoldtransgas, με τη ρουμανική Eurotransgaz SRL, θυγατρική της κρατικής Transgaz στη Μολδαβία, να ανακηρύσσεται νικήτρια του διαγωνισμού.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas