Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κινέζοι συνεχίζουν να "βολιδοσκοπούν" Αυστραλιανά ακίνητα

06 Μαρτίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Κινέζοι συνεχίζουν να

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Ο δημοφιλής τρόπος ζωής της Αυστραλίας και η οικονομική ασφάλεια που παρέχει η χώρα εξακολουθούν να προσελκύουν διεθνείς επενδυτές και το 2018.

 

Παρά την εισαγωγή υψηλότερων φόρων στην ιδιοκτησία και τους αυστηρότερους περιορισμούς στο δανεισμό το 2017 οι πρόσφατες πωλήσεις «ρεκόρ» και η έλευση δυνητικών αγοραστών στη χώρα μετά το κινεζικό νέο έτος αποτελούν θετικά σημάδια για το Αυστραλιανό real estate.

Η κινεζική ιστοσελίδα ακινήτων juwai.com έχει την αγορά της Αυστραλίας, μετά τις ΗΠΑ, ως το δεύτερο καλύτερο προορισμό για επενδύσεις σε ακίνητα. Εν τω μεταξύ η Μελβούρνη εξακολουθεί να είναι η «αγαπημένη» πόλη της Αυστραλίας για επενδύσεις σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα www.realestate.com.au.

Όπως αναφέρουν μεσίτες της αγοράς οι ξένοι αγοραστές που ξοδεύουν κατ’ εκτίμηση περίπου $4,7 δις. σε αστικά ακίνητα κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse, είναι κατά κύριο λόγο Ασιάτες, ενώ οι δεύτεροι μεγαλύτεροι επενδυτές προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία.

Παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για Αυστραλιανά ακίνητα από αλλοδαπούς, ιδίως από κινέζους, μειώθηκε κατά 18% στη διάρκεια του έτους έως τον Φεβρουάριο οι ειδικοί δηλώνουν ότι οι διεθνείς «κυνηγοί» ευκαιριών στα ακίνητα συνέχισαν να προσελκύονται από το όνειρο της απόκτησης μιας ιδιοκτησίας στη χώρα.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas