Τρίτη
24 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κολλημένη στη γραφειοκρατία επένδυση 20 εκατ. ευρώ

06 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Κολλημένη στη γραφειοκρατία επένδυση 20 εκατ. ευρώ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατία στις επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, επισήμανε ο ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos Group, Ανδρέας Ανδρεάδης.


Μιλώντας στο συνέδριο Thessaloniki Summit ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι ο κλάδος μπορεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά πως "για να πάρει κανείς τη σχετική άδεια και να υλοποιήσει μια επένδυση, χρειάζεται να διαχειριστεί έναν τεράστιο όγκο χαρτιών".

Ενδεικτικά, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι ο όμιλος προγραμματίζει - σε τοποθεσία που δεν θέλησε να γνωστοποιήσει - επένδυση 20 εκατ. ευρώ για την ανέγερση νέων κτισμάτων πάνω στα θεμέλια αυτών που θέλει να γκρεμίσει, αλλά χρειάζεται εκ νέου άδεια από το τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο, που σύμφωνα με τον κ. Ανδρέαδη, "έχει πάψει τη λειτουργία του εδώ και τέσσερις μήνες και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα συσταθεί εκ νέου". Αποτέλεσμα αυτού είναι "η επένδυση που έχουμε προγραμματίσει, με εξασφαλισμένα τα σχετικά κονδύλια, να βρίσκεται στον πάγο και κανείς να μην ξέρει μέχρι πότε θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να πάρουμε τη σχετική οικοδομική άδεια".
Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι το 2017 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, αφού αναμένεται να καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ έλευσης τουριστών, που υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 29 εκατομμύρια.

Σε θετική πορεία βρίσκονται και τα έσοδα από τον τουρισμό, αφού σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, στο πρώτο επτάμηνο φέτος καταγράφονται αυξημένα σε ποσοστό 6%-7% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τα 14 δισ. ευρώ, αν και όπως σημείωσε "εξακολουθεί να βαίνει μειούμενη η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών". Συμπλήρωσε δε, ότι συγκριτικά με το 2010, τα έσοδα από τον τουρισμό καταγράφονται φέτος αυξημένα σε ποσοστό 40%-45%.

Μιλώντας για τον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι από τις συνολικά 263.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στο πρώτο επτάμηνο φέτος, ποσοστό 90% εξ αυτών αφορούν τομείς του τουρισμού και της εστίασης. Υπογραμμίζοντας δε, ότι έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα σε επτά μήνες, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο που αμείβονται κατά μέσο όρο με μικτό μισθό 1.000 ευρώ, λαμβάνουν δέκα μισθούς ετησίως. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas