Τρίτη
17 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Με εξαγορά της ΕREN μπαίνει στις ελληνικές ΑΠΕ η Total

20 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Με εξαγορά της ΕREN μπαίνει στις ελληνικές ΑΠΕ η Total

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εισέρχεται η γαλλική Total, με την απόκτηση του ελέγχου του 23% της εταιρίεας EREN που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας.

 

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της EREN κατά €237,5 εκατ., η οποία θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από την Total. Η συμφωνία δίνει ακόμη στη γαλλική εταιρεία τη δυνατότητα να αποκτήσει τον έλεγχο της EREN την προσεχή πενταετία.

Η EREN ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει χαρτοφυλάκιο (σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη) μονάδων ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά) συνολικής ισχύος 650 μεγαβάτ. Στόχος της είναι η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος στα 3 γιγαβάτ τα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που θα υποστηριχθεί και από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε δηλώσεις του, ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, επισημαίνει ότι η συνεργασία με την EREN θα επιταχύνει την κερδοφόρο ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών.

Για «στρατηγική συνεργασία με έναν μεγάλο ενεργειακό παίκτη, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ισχυρή επιθυμία για ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών», έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της EREN, Παύλος Μουράτογλου. Πρόσθεσε, δε, ότι η ισχύς της Total στις διεθνείς αγορές θα αποτελέσει καταλύτη για ανάπτυξη της εταιρείας.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση των αρμόδιων Αρχών. Όταν συμβεί αυτό, η EREN θα μετονομαστεί σε Total Eren. Η EREN δραστηριοποιείται στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και χώρες της Ασίας-Ειρηνικού. Στην Ελλάδα, η θυγατρική Έρεν ΕΛΛΑΣ διαχειρίζεται έργα ισχύος 156,9 μεγαβάτ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas