Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μια... αμοιβάδα αξίας 360 εκατ. για την Πειραιώς

26 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Μια... αμοιβάδα αξίας 360 εκατ. για την Πειραιώς

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

«Χρυσή» φαίνεται ότι θα πληρώσουν στην Τράπεζα Πειραιώς την «Αμοιβάδα» των κόκκινων δανείων. Οι προσφορές για το πακέτο εταιρικών χορηγήσεων ύψους 1,6 δις ευρώ έφτασε τα 360 εκατ. ευρώ δηλαδή λίγο πάνω από 22% της ονομαστικής αξίας.

 

Η προσφορά αυτή μπορεί να λειτουργήσει και ως «πιλότος» για την πώληση ανάλογων χαρτοφυλακίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό αυτό έδωσε το fund, Kildare Partners,

Πλέον στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που θα γίνει στις 10 με 15 Μαρτίου, οι επενδυτές θα μπορούν να περάσουν από κόσκινο τα δάνεια και να επικοινωνήσουν με τους ιδιοκτήτες αλλά και με τους ενοικιαστές των ακινήτων που είναι μισθωμένα.

Το Amoeba (Αμοιβάδα) περιλαμβάνει 700 δάνεια από 116 επιχειρήσεις και είναι χορηγήσεις συνδεδεμένες με 1.320 ακίνητα, από βιομηχανικά κτίρια μέχρι αποθήκες και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις. Η αξία τους έχει αποτιμηθεί στα 467 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν ακόμης κι άλλες εξασφαλίσεις, ύψους 160 εκατ. ευρώ, που αφορούν, όμως, σε ασφαλιστικά συμβόλαια κάλυψης των ακινήτων, απαιτήσεις από ενοίκια και άλλα περιουσιακά στοιχεία χαμηλής ανακτήσιμης αξίας.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η Πειραιώς, έχοντας στα χέρια της τις πρώτες προσφορές να βάλει στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο κι άλλα ακίνητα και η αξία του να αγγίξει τα 2 δις ευρώ. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas