Τετάρτη
22 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Μόδα" οι αγοραπωλησίες ακινήτων με bitcoin

03 Ιανουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο οίκος Sotheby’s International Realty ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2017 ότι διεκπεραίωσε μια από τις πρώτες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ με bitcoin, η αξία του νομίσματος σε σχέση με το δολάριο διαμορφωνόταν στα $3.429.


Από την πώληση του ακινήτου στο Τέξας, όμως, όπου δεν αποκαλύφθηκε η ακριβής αξία, η διαφορά της ισοτιμίας έχει τετραπλασιαστεί σε πάνω από $13.800, ενώ έχει κερδίσει ολοένα και περισσότερους μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

Μια από τις πρώτες αγορές που κάνουν οι άνθρωποι με το bitcoin είναι το σπίτι λένε οι μεσίτες. Στο Μαϊάμι πρόσφατα ένας πωλητής βγάζει στο σφυρί ένα διαμέρισμα επιφάνειας 950 τετραγωνικών ποδιών με μια τιμή περίπου στα 60 bitcoins εξηγεί στο mansion global, ο μεσίτης Dean Bloch της φίρμας Douglas Elliman τονίζοντας ότι «ο πωλητής εργάζεται στον οικονομικό κλάδο τα τελευταία 25 χρόνια και αποφάσισε να πουλήσει αυτό το ακίνητο μόνο με bitcoin».

Μάλιστα διαθέτει άλλα τρία σπίτια. Τον Δεκέμβριο ένα διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων διαπραγματεύτηκε με 17.741 bitcoin ή το αντίστοιχο ποσό των $275.000 είπαν οι μεσίτες Stephan Burke και Carol Cassis σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης τονίζοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη συναλλαγή ακινήτων στις ΗΠΑ η οποία περιελάμβανε και bitcoin.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas