Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Οι Ελληνες πληρώνουν μειώνοντας τις καταθέσεις

28 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Οι Ελληνες πληρώνουν μειώνοντας τις καταθέσεις

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Μειώθηκαν κατά 1,4 δισ. ευρώ ήταν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ όσον αφορά στην τραπεζική χρηματοδότηση, η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 1,199 δισ. ευρώ.

 

Συγκεκριμένα, παρέμεινε στο -1,6% τον Ιανουάριο, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 1.199 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 555 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε σε 6,8% από 4,5% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 1.491 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 732 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2017.

Η μείωση των καταθέσεων θα μπορούσε να συνδεθεί αφενός με την πληρωμή φόρων που αφορούν και στο ακίνητο αλλά και μιας μικρής τάσης για αγορά σπιτιών ή για ανακατασκευή υπαρχόντων. Οι Ελληνες βγάζουν δηλαδή τα λεφτά από τις τράπεζες και αγοράζουν κάποιο ακίνητο επειδή αφενός δεν πιστεύουν στην ασφάλεια των καταθέσεων και αφετέρου έχουν αρχίσει να διαπιστώσουν ότι τα ακίνητα έπιασαν πάτο. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas