Τετάρτη
15 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ολοκληρώνεται σειρά έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

27 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Ολοκληρώνεται σειρά έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Μέσα στο 2018 ολοκληρώνεται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να κάνει ένα ακόμα βήμα για να καταστεί κρίσιμος διαμετακομιστικός κόμβος στην Ευρώπη, μεταξύ Ανατολής, Δύσης, Βορά και Nότου.


Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης, στην τελετή εγκαινίων της επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ του ΟΛΠ και του παρθενικού ελλιμενισμού του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς κοντέινερς "CoscoShipping Taurus" στο λιμάνι του Πειραιά.

«Η Ελλάδα πράγματι ήτανε πολύ πίσω στο σιδηρόδρομό της γι αυτό το λόγο τρέχουμε τις υποδομές των σιδηροδρόμων» δήλωσε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «μέσα στο 2018 ολοκληρώνονται τα σιδηροδρομικά έργα στην περιοχή της Τιθορέας Δομοκού αλλά και στην περιοχή Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης με Ειδομένη, ώστε η μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς τις βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη, να γίνεται με μείωση τριών ωρών».

Πλέον, η μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων από 8 ώρες θα χρειάζεται μόνο 5 πέντε, ενώ θα υπάρχει και μείωση του κόστους κατά 20% μέχρι τα ελληνικά σύνορα, δήλωσε ο υπουργός και εκτίμησε ότι η Ελλάδα πλέον, κάνει ένα ακόμα βήμα προκειμένου να καταστεί κρίσιμος διαμετακομιστικός κόμβος

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελλάδα την επόμενη Τετάρτη αποκτά μετά από οργανωμένες προσπάθειες, τον τίτλο του δόκιμου μέλους του οργανισμού TRACECA (Transport Corridor Europe - Caucasus - Asia) για την προώθηση του εμπορίου της Ευρασίας στην ΕΕ, που μέλη αυτού του οργανισμού είναι το Ιράν, η Αρμενία, η Γεωργία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία η Ρουμανία και άλλες χώρες, αλλά η Ελλάδα, είπε απουσίαζε από αυτό το πολύ κρίσιμο τομέα και για παίξει ρόλο διεθνώς ως διαμετακομιστικός κόμβος.

"Σήμερα είναι μία ημέρα, όπου εγκαινιάζουμε ουσιαστικά ένα ακόμα βήμα στον τομέα της ανάπτυξης των μεταφορών της Ελλάδας" συμπλήρωσε ο κ.Μαυραγάνης και τόνισε ότι για πρώτη φορά το 2017 ο τομέας των μεταφορών ξεπέρασε τον τομέα του τουρισμού σε αναπτυξιακό ρυθμό. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο τομέας των μεταφορών στην Ελλάδα είχε ανάπτυξη 18%, και για πρώτη φορά ήταν πάνω από τον τουρισμό, που περιορίστηκε στο 14%. Εκτίμησε δε, ότι ο τομέας των μεταφορών μπορεί να δώσει δύο με τρεις μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας και γι' αυτό όπως τόνισε, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον κλάδο αυτό.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas