Παρασκευή
19 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Πράσινο φως" στη συγχώνευση AT&T και Time Warner

14 Ιουνίου 18 - RE+D magazine

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή να εγκρίνει τη συμφωνία συγχώνευσης της AT&T και της Time Warner ύψους $85 δισ. είναι το τελευταίο παράδειγμα περιορισμού εφαρμογής της πολιτικής ατζέντας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ, σχολιάζει το “Politico”.


Ο Τραμπ επικρίνει σφοδρά το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που ανήκει στην Time Warner, ενώ αντιτάχθηκε στην υλοποίηση της συμφωνίας όταν αυτή ανακοινώθηκε, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές το 2016. Ο ίδιος, την επέκρινε υποστηρίζοντας ότι μεγάλη επιρροή συγκεντρώνεται στα χέρια ολίγων. Περίπου ένα χρόνο μετά, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση για να εμποδίσει τη συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιριών.

Πρόκειται για μία ακόμη προτεραιότητα της πολιτικής ατζέντας του προέδρου Τραμπ στην υλοποίηση της οποίας υπήρξε εμπλοκή της δικαιοσύνης, με συνέπεια την επιβράδυνση της εφαρμογής της. Έχουν προηγηθεί το προεδρικό διάταγμα για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ των μουσουλμάνων ταξιδιωτών και προσφύγων, η κατάργηση εφαρμογής του προγράμματος προστασίας για τα παιδιά μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ (DACA) και η προεδρική απόφαση --που ανακοινώθηκε μέσω Twitter-- για την απαγόρευση στράτευσης των διεμφυλικών.

Με τη δικαστική απόφαση, η AT&T θα αποκτήσει τον έλεγχο του τηλεοπτικού προϊόντος της Time Warner και της διάθεσης ταινιών. Μεταξύ αυτών, η HBO, η Warner Bros, το CNN και TBS. Η AT&T μπήκε στην αγορά παροχής υπηρεσιών τηλεόρασης καθώς εξαγόρασε την Direct TV το 2015.

Ωστόσο, η δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για μία σειρά μεγάλων συμφωνιών με αντικείμενο τις επιχειρηματικές συγχωνεύσεις. Αναφορές γίνονται στην πρόθεση της Comcast να καταθέσει επίσημη πρόταση για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της 21st Century Fox, απορρίπτοντας την πρόταση εξαγοράς μετοχών ύψους $52,4 εκατ που της έκανε η Disney τον Δεκέμβριο.

Στον τομέα της παροχής ασύρματων υπηρεσιών, η T-Mobile και η Sprint που είναι η τρίτη και η τέταρτη εταιρία αντίστοιχα από πλευράς ελέγχου μεγέθους της αγοράς, προχωρούν για την συγχώνευσή τους, υπό ένα πλαίσιο οικονομικού ύψους $26 δισ.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas