20 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Προχωρά ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια σήραγγα Πέραμα -Σαλαμίνα

31 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Προχωρά ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια σήραγγα Πέραμα -Σαλαμίνα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να προχωρήσει ο διαγωνισμός του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας στη Σαλαμίνα.

 

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» και ζητούσε να ακυρωθεί η από 27-3-2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία εγκρίθηκε:

1) Η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και

2) η προκήρυξη (22-3-2012) της α' φάσης του σχετικού διαγωνισμού.
 
Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην β φάση, στην οποία θα καθοριστούν το ακριβές αντικείμενο του έργου καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης του.
 
Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε την μελέτη κατασκευή λειτουργία συντήρηση και εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους περίπου 1,1 χλμ. με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της (συνολικό μήκος έργου περί τα 3 χλμ.) από τον ανισόπεδο κόμβο Περάματος μέχρι τoν κόμβο Παλουκίων.
 
Το έργο διεκδικούν οι ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ μαζί με την VINCI CONCESSIONS και η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ που προεπιλέγησαν από την α φάση του διαγωνισμού

Σημειώνεται, ότι το όλο έργο εντάσσεται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής, για το οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει προβεί στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στην αίτησή του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως, το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 222/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas