Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πρώτα test drive αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα

01 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Πρώτα test drive αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο test drive αυτόνομων αυτοκινήτων, αμερικανικής τεχνολογίας στους δρόμους της Κίνας.

 

Η Pony.ai, μια νεοφυής εταιρία με αντικείμενο την αυτόνομη οδήγηση και με έδρα το Φρέμοντ της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε οτι είναι η πρώτη εταιρία που πραγματοποίησε test drive σε μία σύντομη και καλά χαρτογραφημένη διαδρομή 2,7 χλμ, στην περιοχή Νάνσα, στα περίχωρα του Γκουανγκτζόου στη νότια Κίνα, όπου έχει τα γραφεία της η κινεζική θυγατρική της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από τις δοκιμαστικές διαδρομές η Pony.ai έχει εγκαινιάσει μία στρατηγική συνεργασία με τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, την Guangzhou Automobile Group (GAC Group). Η αμερικανική εταιρία Pony.ai, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 2016, παρουσίασε στις 2 Φεβρουαρίου έξι αυτοκίνητα για test drive, ανάμεσα στα οποία τέσσερα πολυτελή μοντέλα Lincoln MKZ και δύο GAC Chuanqi. Η πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της Pony.ai ανταπεξέρχεται σε δύσκολες οδικές συνθήκες, όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, κακές καιρικές συνθήκες, ενώ ανταποκρίνεται και στην οδηγική συμπεριφορά των κινέζων οδηγών στις πόλεις.

Η αμερικανική νεοφυής εταιρία, η οποία πέρυσι άντλησε χρηματοδότηση τύπου Series A και ύψους 112 εκατ. δολαρίων, είναι μία από τις πολλές εταιρίες που εδρεύουν στη Σίλικον Βάλει και ανταγωνίζονται για ένα προβάδισμα στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas