Τρίτη
22 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ρεκόρ επενδύσεων στα ακίνητα θα χτυπήσει η Πορτογαλία το 2018

01 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Ρεκόρ επενδύσεων στα ακίνητα θα χτυπήσει η Πορτογαλία το 2018

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Εως και τα €3 δις. αναμένεται να φθάσουν την φετινή χρονιά οι επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων της Πορτογαλίας από €1,9 δις. που είχαν σημειώσει το 2017, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας JLL την οποία δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

 

Ο κλάδος των ακινήτων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, κυρίως λόγω των ξένων αγοραστών που αναζήτησαν φθηνές «ευκαιρίες» στη χώρα. Το επίπεδο των επενδύσεων το 2017 αποτέλεσε έτσι κι αλλιώς ρεκόρ και αντιπροσώπευσε άλμα 50% σε σχέση με το 2016, με το 80% να αντιστοιχεί σε ξένους, σύμφωνα με τον Fernando Ferreira, επικεφαλής κεφαλαιαγορών της JLL στην Πορτογαλία.

«Το 2018 αναμένουμε να φθάσουμε σε επενδύσεις τα €2,5 δισ, αλλά αυτό είναι ένα συγκρατημένο outlook με την τρέχουσα δυναμική (στην αγορά), μπορούμε να φτάσουμε ένα επίπεδο κοντά στα €3 δισ.» ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι ο κλάδος της λιανικής και των γραφείων θα είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν το Πορτογαλικό real estate το 2018. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters ο κλάδος των ακινήτων ενισχύθηκε και από μια σειρά άλλων παραγόντων όπως τα φορολογικά κίνητρα για ξένους επενδυτές, ο αναπτυσσόμενος τομέας της τεχνολογίας και η αύξηση του τουρισμού.

Ο επικεφαλής της JLL στην Πορτογαλία, Pedro Lancastre, δήλωσε πως η χώρα βρίσκεται «στην καλύτερη στιγμή» για τους ξένους επενδυτές για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται, πάντως, ότι η Πορτογαλία δεν «είδε» έκρηξη στον τομέα των ακινήτων κατά την πορεία της οικονομικής κρίσης όπως η γειτονική Ισπανία με τις τιμές να παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Η Πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε με 2,6% την περυσινή χρονιά φθάνοντας τον υψηλότερο ρυθμό σε τουλάχιστον μια δεκαετία, κάτι που όπως εξηγούν οι αναλυτές οφείλεται εν μέρει στον κλάδο του real estate και του τουρισμού.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas