Δευτέρα
23 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε Mall της Λιθουανίας μέσω... Μάλτας επένδυσε ο Μπόνο

07 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Σε Mall της Λιθουανίας μέσω... Μάλτας επένδυσε ο Μπόνο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο «αρχηγός» και τραγουδιστής των U2, Μπόνο φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο, με βάση τη νέα διαρροή, των «Paradise Papers» που φέρνουν στο φως πολιτικούς, επιχειρηματίες και διάσημους «αστέρες» με επενδύσεις σε φορολογικούς παραδείσους.

 

Ο Μπόνο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, με έδρα εταιρεία στη Μάλτα είχε επενδύσει σε ένα εμπορικό κέντρο στη Λιθουανία. Ο τραγουδιστής των U2 το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Πολ Χιούσον, ήταν επενδυτής στην εταιρεία της Μάλτας Nude Estates, η οποία αγόρασε το εμπορικό κέντρο Ausra έναντι 5,1 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών, λίγο μετά το άνοιγμά του το 2007.

Η Nude Estates στη συνέχεια μεταβίβασε την κυριότητα στη Nude Estates 1, εταιρεία με έδρα το Γκέρνσεϊ, ένα ακόμα νησί που δεν επιβάλει φορολογία στα κέρδη επιχειρήσεων.
Στη Μάλτα επίσης είναι χαμηλή η φορολογία, μόλις 5% για τις εταιρείες. Εκπρόσωπος του Μπόνο διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρανομία από την πλευρά του καλλιτέχνη.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «The Guardian» η εκπρόσωπος του αρχηγού των U2 εξήγησε: «Ο Μπόνο ήταν παθητικός, επενδυτής με μειοψηφικό μερίδιο στη Nude Estates Malta Ltd, μια εταιρεία που ήταν νόμιμα εγγεγραμμένη στη Μάλτα έως ότου εκκαθαρίστηκε εκούσια το 2015». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Μπόνο ήταν επίσης παθητικός, επενδυτής με μειοψηφικό μερίδιο και στην εταιρεία Guernsey που συνδέεται με το εμπορικό κέντρο.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas