Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε υψηλό σχεδόν 7ετίας ο PMI στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

02 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Σε υψηλό σχεδόν 7ετίας ο PMI στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την ισχυρότερη μηνιαία επίδοση από τις αρχές του 2011 είχε τον Οκτώβριο ο μεταποιητικός κλάδος στην ευρωζώνη, με τις επιχειρήσεις να πασχίζουν να καλύψουν την υψηλή ζήτησης παρόλο που αύξησαν το προσωπικό τους με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη ανήλθε τον Οκτώβριο στο 58,5 από το 58,1 του Σεπτεμβρίου. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση του 58,6 αλλά η υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2011 και η δεύτερη υψηλότερη τα τελευταία 17 χρόνια.

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 58,8 μονάδες από το υψηλό εξίμισι ετών του Σεπτεμβρίου των 59,2 μονάδων αλλά παρέμεινε πάνω από το όριο των 50 μονάδων που υποδηλώνει ανάπτυξη. Η αρχική εκτίμηση ήταν 58,7.

Σε μια ένδειξη ότι ο Νοέμβριος θα είναι επίσης ένας μήνας με έντονη δραστηριότητα για τα εργοστάσια, ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2011, ενώ το ανεκτέλεστο εργασιών των επιχειρήσεων με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η IHS Markit άρχισε να το καταγράφει πριν από 15 χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι κατασκευαστές προσέλαβαν προσωπικό με ταχείς ρυθμούς, με τον υποδείκτη απασχόλησης να διαμορφώνεται στις 57,3 από τις 56,5 μονάδες, σε υψηλό 20ετίας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas