Δευτέρα
25 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στο σφυρί το διαμάντι "Pink Promise" στο Χονγκ Κονγκ

02 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Στο σφυρί το διαμάντι

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ένα ροζ οβάλ διαμάντι που κοσμεί εντυπωσιακό δακτυλίδι θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στο Χονγκ Κονγκ, όπου μπορεί να πωληθεί αντί €35 εκατ.

 

Η πολύτιμη πέτρα των 14,93 καρατίων είναι η βασική πέτρα του δακτυλιδιού "Pink Promise" (Ροζ Υπόσχεση), γύρω από την οποία έχουν τοποθετηθεί σε βάση πιο μικρά διαμάντια.

"Η σπανιότητα των ροζ διαμαντιών τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα", εξηγεί ο Φουνγκ Τσιάνγκ, του τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών. "Όσον αφορά την ετήσια παραγωγή διαμαντιών, αυτή των έγχρωμων διαμαντιών είναι λιγότερο από 2%".

Το δακτυλίδι θα βγει στο σφυρί στις 28 Νοεμβρίου στην πρώην βρετανική αποικία. Ο οίκος Κρίστις εκτιμά ότι το κομμάτι αυτό μπορεί να βρει αγοραστή που θα πληρώσει $320 εκατ. Χονγκ Κονγκ (35 εκατ), ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ για ένα κόσμημα που πωλείται σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ. Η εκστρατεία για την πάταξη της διαφθοράς που άρχισε στην ηπειρωτική Κίνα δεν έχει μειώσει διόλου τον ενθουσιασμό για τις δημοπρασίες στο Χονγκ Κονγκ.

Τον Οκτώβριο, ένα μπολ ηλικίας χιλίων ετών της δυναστείας Σονγκ κατακυρώθηκε αντί ποσού αντίστοιχου των €32 εκατ καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε κινεζικό κεραμικό.

Το 2015 ο εκατομμυριούχος του Χονγκ Κονγκ Τζόζεφ Λάου, που καταδικάστηκε στο Μακάο για διαφθορά την ίδια χρονιά, πλήρωσε $48,45 εκατ για να προσφέρει στην κόρη του το "Blue Moon" (Μπλε Φεγγάρι), ένα εκπληκτικό μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων που πωλούσε ο οίκος Σόθμπις στη Γενεύη. Την προηγουμένη, είχε ξοδέψει $28,5 εκατ για ένα μικρότερο διαμάντι με έντονο ροζ χρώμα

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas