Πέμπτη
26 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συμφωνία «διαμάντι» για Τούρκους και Ισραηλινούς

19 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Συμφωνία «διαμάντι» για Τούρκους και Ισραηλινούς

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ακόμα και σε περιόδους διπλωματικής έντασης «δένονται» οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ.

 

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόξενο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη Shai Cohen το εμπόριο πολύτιμων λίθων –κάτι που δεν υπολογίζεται στον κλασσικό όγκο συναλλαγών- είναι κάτι το οποίο αναμένεται να φέρει πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Τον Μάιο του 2015 μια Ισραηλινή αντιπροσωπεία 20 ατόμων από τις κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων επισκέφθηκε την Τουρκία, ενώ οι μεταξύ τους συζητήσεις προχώρησαν λίγους μήνες αργότερα όταν οι Τούρκοι επιχειρηματίες πήγαν στο Ισραήλ.

«Τότε άρχισαν να διαπραγματεύονται συμφωνίες και ξεκίνησαν οι συναλλαγές» είπε ο κ. Cohen στην Hurriyet Daily News. «Όταν μιλάς για διαμάντια μιλάς για εμπόριο εκατοντάδων εκατομμυρίων» πρόσθεσε ο ίδιος λέγοντας ότι η αγορά πολύτιμων λίθων δεν είναι μια εύκολη αγορά.

Παρά την διπλωματική κρίση των δυο χωρών πριν μερικά χρόνια τα τελευταία δυο χρόνια το Ισραηλινό Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στέλνει νέους επιχειρηματίες από την Τουρκία στο Ισραήλ για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία.

Περίπου 60 με 70 άτομα κυρίως μαθητές ηλικίας από 22 έως 25 ετών από τμήματα βιομηχανικών ή οικονομικών σπουδών των Πανεπιστημίων έχουν παρακολουθήσει το εν λόγω πρόγραμμα. Το Ισραήλ έχει μεγάλη τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα καθώς υπάρχουν 7.000 έως 8.000 νεοσύστατες επιχειρήσεις στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Όπως λέει ο κ. Cohen οι στατιστικές δείχνουν ότι το 10% των επιχειρήσεων αυτών επιτυγχάνουν τους στόχους τους. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas