20 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα 10 σχήματα που διεκδικούν την Μαρίνα Αλίμου

31 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Τα 10 σχήματα που διεκδικούν την Μαρίνα Αλίμου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Με την συμμετοχή 10 επενδυτικών σχημάτων, έληξε η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Α' φάση), για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου.

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της κομβικής θέσης της μαρίνας  στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και του μεγάλου προγράμματος ανάπτυξης που προβλέπεται στην χερσαία ζώνη

Συγκεκριμένα η λιμενολεκάνη της μαρίνας (επιφάνειας περίπου 240 στρεμμάτων και ωφέλιμου βάθους από -3,0 έως -8,0 μ) θα μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον 1.246 θέσεις ελλιμενισμού ενώ με βάση τους προβλεπόμενους όρους δόμησης στο συνολικό εμβαδόν εκμεταλλεύσης των 18.520 τ.μ περιλαμβάνονται χρήσεις σχετικές με τη λειτουργία της μαρίνας (όπως κτίριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, super market, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία κλπ.), χρήσεις αναψυχής και εστίασης, καθώς και εμπορικές χρήσεις (όπως εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, εκθεσιακό - συνεδριακό κέντρο, εμπορικά καταστήματα κλπ.).

 Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:
 
1. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ 
Η Κάσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική Α.E. λειτουργεί ως ιδιοκτήτης / διαχειριστής του ξενοδοχείου Alimounda Mare, ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων που βρίσκεται στο νησί της Καρπάθου.

2. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και TEK- ART CALAMIS VE FENERBAHCE MARMARA TURIZM TELESISLERI A.S
Η Άκτωρ Παραχωρήσεις είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στις παραχωρήσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και αποτελεί μέλος του ομίλου Ελλάκτωρ. Η Ελλάκτωρ είναι ένας πολυσχιδής κατασκευαστικός όμιλος με έδρα την Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και διεθνώς σε διάφορους κλάδους υποδομών (π.χ. αυτοκινητόδρομοι, διαχείριση στερεών αποβλήτων), στις κατασκευές, στην ανάπτυξη ακινήτων και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

3. ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Η Intrakat, μέλος του ομίλου Intracom, δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, με έδρα στην Ελλάδα και με διεθνή παρουσία. Διαθέτει παρουσία στην ανάπτυξη υποδομών, τις εμπορικές και βιομηχανικές κατασκευές, την κατασκευή μεταλλικών κατασκευών, καθώς και έργα τηλεπικοινωνιών, ανανεώσιμης ενέργειας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

4. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η ΑΤΕΣΕ είναι ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998. Δραστηριοποιείται δυναμικά σε συστήματα άμυνας και ασφάλειας, υλοποίησης έργων συμβούλων & υψηλής τεχνολογίας, ΣΔΙΤ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανάπτυξη ακινήτων και τις κατασκευές.

5. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ
Το Porto Carras διαχειρίζεται ένα θέρετρο στη Χαλκιδική που διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μαρίνα, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων όπως γήπεδο golf, καζίνο, εστιατόρια, spa, οινοποιείο

6. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΦΩΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΟΜΩΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ
H TEK – ART KALAMIS VE FENERBAHCE MARMARA TURIZM TELESISLERI A.S είναι θυγατρικήτης Setur Marinas και μέλος του ομίλου Koç, ενός βιομηχανικού ομίλου με έδρα την Τουρκία, με επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η Setur Marinas διαχειρίζεται μια σειρά από μαρίνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (π.χ. Μυτιλήνη, Γιάλοβα, Μαρμαρίς, Κουσάντασι και άλλες περιοχές).

7. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ PORT ADHOS SAS- DREAM YACHT METITERRANΕE - J&P AVAX S.A
Η Port Adhoc SAS διαθέτει και εκμεταλλεύεται λιμάνια και μαρίνες για δίκτυα θαλάσσιων και μηχανοκίνητων σκαφών. Λειτουργεί το Port Napoleon, τη μαρίνα Bayonne / Anglet, τη μαρίνα Leucate, τη μαρίνα Paimpol, τη μαρίνα Port-Medoc, τη μαρίνα St-Nazaire-sur-Charente και τη μαρίνα Soubise. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στο Παρίσι της Γαλλίας.
Η DREAM YACHT METITERRANΕE είναι εταιρεία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες ενοικίασης και πωλήσεων γιοτ (με περισσότερα από 900 μοντέλα διαθέσιμα). Συμμετέχει επίσης στην οργάνωση κρουαζιέρων με περισσότερους από 45 προορισμούς στον κόσμο.
Η J&P Avax δραστηριοποιείται σε έργα παραχωρήσεων / Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα και διεθνώς. Κατασκευάζει έργα πολιτικού μηχανικού, έργα υποδομώνς, καθώς και ενεργειακά και βιομηχανικά έργα. Επιπλέον, διαθέτει παρουσία στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων.

8. AVIAREPS - COSMOS ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
H Aviareps Hellas προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης πτητικών λειτουργιών, ελέγχου φόρτωσης, φόρτωσης αεροσκαφών, ταξινομήσης αποσκευών, ασφάλειας και μεταφοράς πληρωμάτων υπό καθεστώς δικαιοχρησίας από τη Swissport, ενός διεθνούς ομίλου παροχής υπηρεσιών εδάφους αεροδρομίων.

9. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP NV - A1 YACHT TRADE CONSORTIUM AE - ΣΤΗΡΙΞIΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ.'
Η Archirodon είναι μία πολυσχιδής κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς σε έργα υποδομών. Η μητρική της εταιρεία εδρεύει στην Ολλανδία.
'Η εταιρία «ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε» ιδρύθηκε το 1997. Kατέχει εργοληπτικό πτυχίο 4ης τάξης από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων καλύπτοντας έτσι τις προϋποθέσεις συμμετοχής της σε διαγωνισμούς δημοπράτησης μεγάλων δημοσίων έργων.
Η Α1 Yacht Trade Consortium δραστηριοποιείται στον κλάδο του yachting προσφέροντας υπηρεσίες σχετικές με την πρακτόρευση μεγάλων σκαφών, της μεσητείας και της ναύλωσης σκαφών αναψυχής, καθώς και την πλήρη διαχείρισή τους. Η εταιρεία είναι συνεργάτης της BWA Yachting και η αποστολή της είναι να διευκολύνει τη διασύνδεση της Ελλάδας με ένα δίκτυο γραφείων που παρέχουν υπηρεσίες yachting σε όλη τη Μεσόγειο και πέραν αυτής.

10. LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ
H κοινοπραξία LAMDA DOGUS Marina Investments SA , η οποία και αποτελεί βασικό μέτοχο της LAMDA Flisvos Holding με 61%, συστάθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής σημασίας συνεργασία του Ομίλου Lamda Development SA με την εταιρία D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOGUS, στη οποία οι δυο ομίλου συμμετέχουν από κοινού. .

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas