Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Θ. Φέσσας: «Βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο»

09 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Θ. Φέσσας: «Βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο»

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή στο δημοσιονομικό πεδίο και βασικές ανισορροπίες έχουν πλέον αποκατασταθεί, ενώ παρά τις δυσκολίες, ορισμένες μεταρρυθμίσεις - όπως π.χ. στον τομέα της αγοράς εργασίας - έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

 

Αυτά επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας σε ομάδα ευρωπαίων δημοσιογράφων, που φιλοξενεί στη χώρα μας το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο» τόνισε ο κ. Φέσσας και πρόσθεσε: «Μένουν βεβαίως να γίνουν πολλά για να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα προβλήματα που κληροδοτεί η κρίση, αλλά και οι διαρθρωτικές προκλήσεις μετά το τέλος του προγράμματος, είναι πολλά και σημαντικά και δεν επιτρέπουν εφησυχασμό από κανέναν, ούτε πισωγύρισμα σε πολιτικές του παρελθόντος, που έβλαψαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι οι τρεις βασικές διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες εν πολλοίς ευθύνονται για την κρίση είναι το μεγάλο μέγεθος του κράτους, οι αδύναμοι θεσμοί (όπως π.χ. η αργή απονομή της δικαιοσύνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα απαιτείται διπλάσιος χρόνος από την Ευρώπη για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση στα διοικητικά δικαστήρια) και η υψηλή συμμετοχή της κατανάλωσης στο ΑΕΠ.

Τέλος, επεσήμανε ακόμη τα πρόσθετα προβλήματα «που μας κληροδότησε η αναποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής», όπως είναι η υπερφορολόγηση ιδιαίτερα στην εργασία, το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), η ανεπαρκής εθνική αποταμίευση και η συνακόλουθη μείωση των επενδύσεων.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas