Σάββατο
21 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Την DWS βάζει στο χρηματιστήριο η Deutsche Bank

27 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Την DWS βάζει στο χρηματιστήριο η Deutsche Bank

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εισαγωγή της μονάδας της για τη διαχείριση περιουσίας (DWS) στο χρηματιστήριο, σχεδόν ένα έτος μετά την εξαγγελία του σχεδίου αυτού, σε μία προσπάθεια να ανακτήσει τη στήριξη των επενδυτών μετά από χρόνια σκανδάλων και αναδιάρθρωσης.

 

Η κίνηση αυτή θα βοηθούσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Τζον Κράιαν να ενισχύσει τον προϋπολογισμό της και να καθησυχάσει τους φόβους των μετόχων για τον ρυθμό ανάκαμψής της μετά από την καταγραφή ζημιών για τρίτο συνεχόμενο έτος, ανοίγοντας πιθανόν τον δρόμο στην καταβολή μερίσματος. 

Η Deutsche, που είχε εξαγγείλει τον Μάρτιο του 2017 ότι θα εισαγάγει πακέτο μετοχών της DWS στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσής της μετά τις δαπανηρές αγωγές και σκάνδαλα, αναμένεται να πουλήσει το 25% των υφιστάμενων μετοχών έναντι 1,5 έως 2 δισ. ευρώ.

 Η γερμανική τράπεζα δεν ανακοίνωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δήλωσε ότι θα συντονίσει την πρώτη δημόσια προσφορά. Αυτή είναι πιθανό να λάβει χώρα στην εβδομάδα που αρχίζει στις 19 Μαρτίου.

 Η DWS ήταν η πιο επικερδής μονάδα της Deutsche πέρυσι, με προ φόρων κέρδη 725 εκατ. ευρώ και έσοδα 2,5 δισ. ευρώ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas