19 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το 49% του αεροδρομίου της Αττάλειας παίρνει η TAV

28 Φεβρουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Το 49% του αεροδρομίου της Αττάλειας παίρνει η TAV

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η εταιρεία TAV Airports ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το ποσοστό των μετοχών της IC Ictas στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στη Νότια Τουρκία έναντι €360 εκατ.

Η εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται πολλά αεροδρόμια της Τουρκίας –μεταξύ των οποίων και το «Ατατούρκ» της Κων/πολης- αλλά και του εξωτερικού θα αποκτήσει το 49% του ICF Antalya, ενώ θα ελέγχει με ίσα δικαιώματα τη διαχείριση του αεροδρομίου αλλά και το δικαίωμα μερίσματος.

Η συμφωνία μεταξύ των TAV και IC Ictas θα οριστικοποιηθεί μετά την έγκριση της αρμόδιας αρχής αεροδρομίων και της αρχής ανταγωνισμού της χώρας. Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το αεροδρόμιο της Αττάλειας εξυπηρέτησε πάνω από 26 εκατ. επιβάτες το 2017.

Διαθέτει 28 «γέφυρες» επιβίβασης, 92 θέσεις στάθμευσης για αεροπλάνα και παρκινγκ για 2.110 αυτοκίνητα. Η γερμανική Fraport λειτουργεί σε κοινοπραξία το αεροδρόμιο της Αττάλειας από το 1999 ενώ τον περυσινό Μάρτιο οι Fraport IC Ictas κέρδισαν το σχετικό διαγωνισμό και ανανέωσαν τη σύμβασή τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas