Πέμπτη
19 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το καλοκαίρι ο διαγωνισμός για το Mall στο σταθμό του Πειραιά

26 Φεβρουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Το καλοκαίρι ο διαγωνισμός για το Mall στο σταθμό του Πειραιά

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Σε... «σταθερή τροχιά» έχει μπει το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας εμπορικού κέντρου του ΟΣΕ στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά.

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ΓΑΙΑΟΣΕ αναμένεται να πάρει το επόμενο διάστημα την πολεοδομική μελέτη ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προεδρικού διατάγματος για να αποκτήσει το ακίνητο όρους δόμησης και χρήσης. 

Όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές έως το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να «τρέξει» ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάδειξη επενδυτή, με μακροχρόνια παραχώρηση (50 έτη). Το έργο που αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στην περιοχή είχε μείνει για πολλά χρόνια «παγωμένο» εξαιτίας ζητημάτων για τη χρήση γης αλλά και της οικονομικής κρίσης που φρέναρε κάθε επένδυση στη χώρα.

Σήμερα, και με αφορμή την είσοδο της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και την εμφανή πλέον ανάγκη για ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο πέριξ του «πρώτου λιμανιού» της χώρας, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πιο έντονο από ποτέ. 

Το έργο της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στον σταθμό του ΟΣΕ υπολογίζεται σε περίπου €70 εκατ. και θα αφορά στην ανάπτυξη χώρων έκτασης περίπου 35.000 με 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με το προσχέδιο θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, πολυχώρος αναψυχής, κεντρική αγορά τροφίμων, ενώ από την αξιοποίηση δεν θα λείπουν και κατοικίες και ξενοδοχεία.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas