22 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

CeMS: Ανεκτίμητη η αξία των εκτιμητών ακινήτων

21 Ιουνίου 10 - RE+D Magazine
CeMS: Ανεκτίμητη η αξία των εκτιμητών ακινήτων

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Μάνατζμεντ (CeMS) είναι εκπαιδευτικός οργανισμός που εξειδικεύεται στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στελεχών

Επαγγελματίες Εκτιμητές Ακινήτων με Ανεκτίμητη Αξία
Η εκτιμητική προσφέρει μια καριέρα με πολλά πλεονεκτήματα συνδυάζοντας μια υψηλά αμειβόμενη καριέρα, την ευελιξία στην δυνατότητα καριέρας είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε στα πλαίσια μια μεγάλης εταιρίας ή οργανισμού καθώς και την ευκαιρία να είναι κάποιος μέρος ενός ραγδαία αναπτυσσομένου επαγγέλματος ακόμη και ευκαιρίες ταξιδιών.

Οι εκτιμητές προσφέρουν συμβουλές για μια μεγάλη σειρά θεμάτων σε σχέση με την γη, την ιδιοκτησία, τις κατασκευές και το περιβάλλον. Έχουν την ευκαιρία να διακρίνουν τις ευκαιρίες για δικό τους όφελος, αλλά και να συμβουλεύουν τους πελάτες τους σχετικά με όλα τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο που ζούμε. Αυτό περικλείει τα πάντα από ουρανοξύστες μέχρι αγροτικές εκτάσεις σε απομονωμένες περιοχές.

Για να μπορεί να έχει κάποιος πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και αναγνωρισημότητα στην αγορά εργασίας θα πρέπει να γίνει «Ορκωτός» (Chartered). Εργοδότες και πελάτες παντού στον κόσμο αναγνωρίζουν την εγκυρότητα των Ορκωτών Εκτιμητών που είναι μέλη του αρμόδιου παγκόσμιου επαγγελματικού οργανισμού RICS και την ποιότητα που προσδίδει στο εκτιμητικό επάγγελμα. Το RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors) είναι ο οργανισμός ορκωτών εκτιμητών και πραγματογνωμόνων στην Μεγάλη Βρετανία. Λόγω της παγκόσμιας αναγνωρισημότητας του RICS η ιδιότητα του Ορκωτού Εκτιμητή προσφέρει αναρίθμητες δυνατότητες καριέρας και επαγγελτικής ανέλιξης.

Το επάγγελμα του Ορκωτού Εκτιμητή περιλαμβάνει όλα τα στάδια σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, όπως αξιολόγηση αναπτυξιακών σχεδίων, εκτίμηση αξίας υπαρχόντων ακινήτων και συμβουλές πάνω σε διαχείριση και επένδυση χαρτοφυλακίων ακίνητης περιουσίας. Οι ορκωτοί εκτιμητές προσφέρουν έναν συνδυασμό στρατηγικών συμβουλών και αναλυτικών συμβουλευτικών λύσεων σε θέματα ακίνητης περιουσίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εξαίρετη καριέρα με βάση τα πτυχία αυτά έχουν κάνει μηχανικοί και μη σε μεγάλες ελληνικές και ξένες τράπεζες όπως και στις γνωστές κτηματομεσιτικές εταιρίες (ελληνικές και πολυεθνικές στην Ελλάδα) αλλά και στις εταιρίες κατασκευών και αναπτυξιακές όπως και σαν ιδιώτες εκτιμητές.
Για να γίνει κάποιος «ορκωτός εκτιμητής» ακίνητης περιουσίας δεν χρειάζεται μόνο η σχετική εμπειρία πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει και τις αντίστοιχες αναγνωρισμένες από το RICS σπουδές.

Στα πλαίσια αυτής της ανάγκης το CeMS (Centre of European Management Studies - www.cems.gr) προσφέρει στην Ελλάδα απ' ευθείας από το κορυφαίο στον τομέα αυτό Βρετανικό Πανεπιστήμιο Heriot Watt Εδιμβούργου τα προγράμματα MSc in Real Estate Investment and Finance και ΜSc in Real Estate Management and Development, μαζί με μια σειρά άλλων σχετικών Μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Τα προγράμματα αυτά, ας σημειωθεί, είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα που αναγνωρίζονται από το παγκοσμίως φημισμένο RICS και δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν οι απόφοιτοί τους μέλη του RICS κατευθείαν, χωρίς εξετάσεις και διατυπώσεις. Για τις σχετικές αξιολογήσεις επισκεφθείτε το www.cems.gr.

Πέρα από τα μοναδικά αυτά προγράμματα το ίδιο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (HWU) προσφέρει στην Ελλάδα μέσω του CeMS το επίσης μοναδικό για το είδος τους MBA του Edinburgh Business School, που δίνει εξαιρετική ευελιξία (χρονική, λειτουργική και οικονομική) στους φοιτητές του και έχει γίνει το δημοφιλέστερο και πιο αγαπητό MBA σε παγκόσμιο επίπεδο (Financial Times 2010: http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/online-mba και ΤΑ ΝΕΑ, 26/9/2009) γι' αυτό και αρκετοί το θεωρούν ως το «διαμάντι» των MBA παγκοσμίως. Το ΜΒΑ (όπως και τα άλλα MSc) δίνει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής στο περιζήτητο Doctorate of Business Administration.

Το Bachelor in Business Administration είναι επίσης μοναδικό ως κατάλληλο εφόδιο για απόκτηση των βάσεων για περεταίρω αναβάθμιση στα πιο πάνω Master. Πέρα από τα χαρακτηριστικά ποιότητας και διευκολύνσεων ευελιξίας των άλλων προγραμμάτων του ιδίου Πανεπιστημίου, είναι το μόνο στην Ελλάδα που προσφέρεται κατευθείαν απ' το κορυφαίο Βρετανικό αυτό Πανεπιστήμιο και μάλιστα με μία σειρά ειδικεύσεων που παρέχουν τις καλύτερες δυνατότητες απασχολησιμότητας (www.cems.gr).


Αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων θα γίνει στις 29/6 (ώρα 18:00) στη Θεσσαλονίκη και στις 7/7 (ώρα 19:00) στην Αθήνα. Για κράτηση θέσεων απευθυνθείτε στα 210-9248356, 210-9248534, 2310-266542 και cems@cems.gr

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas