Σάββατο
21 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εκτιμητές Ακινήτων με Επαγγελματική Αναγνώριση RICS

26 Ιουλίου 11 - RE+D Magazine
Εκτιμητές Ακινήτων με Επαγγελματική Αναγνώριση RICS

Για να γίνει κάποιος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας δεν χρειάζεται μόνο η σχετική εμπειρία πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει και τις αντίστοιχες αναγνωρισμένες από το RICS σπουδές. Μέσα από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Heriot-Watt του Εδιμβούργου με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), τα MSc προγράμματα, που υποστηρίζονται από το CEMS

Η εκτιμητική προσφέρει μια καριέρα με πολλά πλεονεκτήματα συνδυάζοντας ένα υψηλά αμειβόμενο επάγγελμα, την ευελιξία στη σταδιοδρομία, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε στα πλαίσια μια μεγάλης εταιρίας ή οργανισμού, καθώς και την ευκαιρία να είναι κάποιος μέρος ενός ραγδαία αναπτυσσομένου επαγγέλματος ακόμη και ευκαιρίες ταξιδιών. Οι εκτιμητές προσφέρουν συμβουλές για μια μεγάλη σειρά θεμάτων σε σχέση με την γη, την ιδιοκτησία, τις κατασκευές και το περιβάλλον.

Για να μπορεί να έχει κάποιος πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και αναγνωρισημότητα στην αγορά εργασίας θα πρέπει να γίνει Πιστοποιημένο μέλος (Chartered) μέσω του RICS. Το RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) είναι ο επαγγελματικός οργανισμός εκτιμητών και πραγματογνωμόνων της Μεγάλης Βρετανίας. Λόγω της παγκόσμιας αναγνωρισημότητας του RICS η ιδιότητα του Πιστοποιημένου Εκτιμητή Ακίνητης Περιουσίας προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες καριέρας και επαγγελματικής ανέλιξης.

Το επάγγελμα του Πιστοποιημένου Εκτιμητή του RICS περιλαμβάνει όλα τα θέματα σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, όπως αξιολόγηση αναπτυξιακών σχεδίων, εκτίμηση αξίας υπαρχόντων ακινήτων και συμβουλές πάνω σε διαχείριση και επένδυση χαρτοφυλακίων ακίνητης περιουσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εξαίρετη καριέρα με βάση τα πτυχία αυτά έχουν κάνει μηχανικοί και μη σε μεγάλες ελληνικές και ξένες τράπεζες, όπως και στις γνωστές κτηματομεσιτικές εταιρίες (ελληνικές και πολυεθνικές στην Ελλάδα), αλλά και σε αναπτυξιακές εταιρίες και κατασκευών, όπως και ως ιδιώτες εκτιμητές.

Για να γίνει κάποιος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας δεν χρειάζεται μόνο η σχετική εμπειρία πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει και τις αντίστοιχες αναγνωρισμένες από το RICS σπουδές. Μέσα από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Heriot-Watt του Εδιμβούργου με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), τα MSc προγράμματα, που υποστηρίζονται από το CEMS (www.cems.gr, 210 9248356) στην Ελλάδα είναι πλήρως αναγνωρισμένα από το RICS. Αυτό αποδεικνύει ότι τα προγράμματα ανταποκρίνονται στις αρχές ποιότητας του RICS και τα μεταπτυχιακά που παρέχονται δίνουν την δυνατότητα εγγραφής και πιστοποίησης από τον οργανισμό στους φοιτητές που σπουδάζουν με την υποστήριξη του CEMS και που ολοκληρώνουν επιτυχώς ένα από τα προγράμματα, με όλα τα σχετικά οφέλη που προσφέρει αυτή η πιστοποίηση.

Τις αρχές ποιότητας που εμπεριέχονται στα προγράμματα που είναι αναγνωρισμένα από το RICS μπορείτε να τις βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.ricscourses.org/pages/Accreditation.aspx

Τα οφέλη από την εγγραφή και πιστοποίηση του RICS μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.rics.org/site/download_feed.aspx?fileID=1054&fileExtension=PD

Τα αναγνωρισμένα προγράμματα είναι:
MSc Construction Project Management
MSc Real Estate Management & Development
MSc Real Estate Investment and Finance
MSc Quantity Surveying
MSc Facilities Management

Πέρα από τα μοναδικά αυτά προγράμματα το ίδιο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (HWU) προσφέρει στην Ελλάδα με την υποστήριξη του CeMS (www.cems.gr, 2109248356) το μοναδικό για το είδος του MBA του Edinburgh Business School, που δίνει εξαιρετική ευελιξία (χρονική, λειτουργική και οικονομική) στους φοιτητές του και έχει γίνει το δημοφιλέστερο και πιο αγαπητό MBA σε παγκόσμιο επίπεδο (Financial Times 2011: http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/online-mba-2011 και ΤΑ ΝΕΑ, 26/9/2009). Γι' αυτό και αρκετοί το θεωρούν ως το «διαμάντι» των MBA παγκοσμίως. Το ΜΒΑ (όπως και τα άλλα MSc) δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στο περιζήτητο Doctorate of Business Administration.
Για πληροφορίες για την επόμενη έναρξη Σεπτεμβρίου των προγραμμάτων του Heriot Watt University Εδιμβούργου δηλώστε συμμετοχή στην ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 31/8, ώρα 19:00 (τηλ. 210 9248356, 210 9200171 και www.cems.gr).

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas