Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επιτυχία των Ελλήνων σε ΜΒΑ και MSc

14 Απριλίου 11 - RE+D Magazine
Επιτυχία των Ελλήνων σε ΜΒΑ και MSc

Επιτυχία των Ελλήνων σε ΜΒΑ και MSc στα προγράμματα του Πανεπιστημίου Heriot Watt του Εδιβούργου σε συνεργασία με την CeMS.

Δεν είναι ο τόπος σπουδών, αλλά το σύστημα που φέρνει την επιτυχία. Για παράδειγμα το «ώριμο» σύστημα σπουδών του Heriot Watt University (HWU) Εδιμβούργου πρόσφερε εξαιρετική επιτυχία στους Έλληνες παρότι σπούδαζαν από τον τόπο τους. Στα προσφερόμενα προγράμματα Μάστερ του HWU, πέτυχαν συνολικά στις πρόσφατες εξετάσεις τους το 93% των Ελλήνων φοιτητών του School of the Built Environment, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό και μάλιστα για σπουδαστές που η αγγλική δεν είναι μητρική τους γλώσσα και προέρχονται από διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα, οι επιτυχόντες, πλέον του ότι πέρασαν τις εξετάσεις ενός υψηλού επιπέδου Πανεπιστημίου, πέτυχαν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα, «Άριστα» πήρε το 17% αυτών, ακολουθούμενο από σχεδόν 70% με «Λίαν Καλώς» (second class) και από 14% με «Καλώς». Εξίσου μεγάλα ποσοστά επιτυχίας είχαν και οι φοιτητές στις τελευταίες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν. Πιο αναλυτικά, στα μαθήματα «Value and Risk Management» και «Sustainability in Civil Engineering» 100% των φοιτητών ανταποκρίθηκε επιτυχώς, ενώ και στο μάθημα «Construction Technology» όχι μόνο πέτυχε το σύνολο των φοιτητών (100%), αλλά επιπλέον η επίδοσή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία: 33% των φοιτητών πήρε «Άριστα» και 67% πήρε «Καλώς». Βέβαια πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα ατόμων (εργαζομένων και μη, στελεχών και ελεύθερων επαγγελματιών) που παρά τις λοιπές ασχολίες τους, έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία ως εξ' αποστάσεως σπουδαστές αυθεντικών προγραμμάτων Βρετανικών Πανεπιστημίων και τιμούν την Ελλάδα. Τα επιτυχή αυτά αποτελέσματα κάνουν το CeMS (www.cems.gr) υπερήφανο, τόσο για το πανεπιστήμιο Heriot Watt του Εδιμβούργου, με το οποίο συνεργάζεται, όσο και για τους ίδιους τους φοιτητές, αλλά και για την αποτελεσματικότητα της υποστήριξης που το CeMS προσφέρει στους σπουδαστές.
Τα προγράμματα ΜSc του School of the Built Environment, που προσφέρει το HWU και στην Ελλάδα απ' όπου κι αν βρίσκεστε (πέρα απ' το περίφημο MBA του Edinburgh Business School) είναι στους τομείς α) Κατασκευαστικό (Civil Engineering, Civil Engineering and Construction Mgt, Architectural Engineering, Construction/Project Management, Safety Risk & Reliability Engineering) και β) Ακίνητης Περιουσίας (Real Estate Investment & Finance, Real Estate Management & Development, Quantity Surveying).
Τα Master (MSc) του Heriot Watt University Εδιμβούργου (HWU), είναι γνωστά σ' όλο τον κόσμο, το δε MBA με την μορφή της ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης είναι το δημοφιλέστερο σε παγκόσμιο επίπεδο και λόγω της δομής και των απαιτήσεών τους αποδεικνύονται τα καταλληλότερα για στελέχη και εργαζόμενους που θέλουν να προωθήσουν την καριέρα τους. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το 40% των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων του καταλόγου Fortune 500 έχει στελέχη που είναι απόφοιτοι των προγραμμάτων αυτών του Πανεπιστημίου Heriot Watt Εδιμβούργου.
Οι λόγοι της επιτυχίας είναι ότι τα προγράμματα αυτά είναι δομημένα με τρόπο που δεν τους υποχρεώνει σε συχνή και σε μεγάλο βαθμό άσκοπη μετάβαση και επιστροφή σε και από χώρους διαλέξεων, αφού η εποχή του (μαυρο)πίνακα έχει παρέλθει, αλλά αντίθετα, στη σημερινή εποχή της πληροφορικής τα υψηλού επιπέδου προγράμματα πρέπει να διευκολύνουν τους φοιτητές στη φοίτηση και την πρόοδό τους από όπου κι αν βρεθούν. Η ύλη των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι εξαιρετικά επίκαιρη, καλογραμμένη και ελκυστική και τους ωθεί στην επιτυχία. Ένας σημαντικός λόγος που οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές προσέρχονται στο CeMS είναι ότι λόγω της δικής του υποστήριξης τα δίδακτρα των φοιτητών είναι περίπου 9% λιγότερα απ' ότι αν πάρουν το ίδιο πρόγραμμα χωρίς τη βοήθεια του CeMS (δηλαδή σχεδόν 720,00€) ενώ η βοήθειά του προσφέρει εξαιρετική και πολύπλευρη εξυπηρέτηση, αφού απαλλάσσει τον φοιτητή από επικοινωνίες με το Πανεπιστήμιο, του λύνει διοικητικά προβλήματα και φροντίζει εκείνο για την τήρηση των κανόνων και προθεσμιών (που μερικές φορές είναι λεπτομερειακές και αυστηρές) οπότε ο φοιτητής απρόσκοπτα αφιερώνεται στη μελέτη και στις υποχρεώσεις του, που καθοδηγούνται από τα έμπειρα στελέχη του CeMS. Ο φοιτητής έχει την ευκαιρία να αναθέτει στο CeMS την επίλυση των θεμάτων που τον αφορούν και έτσι να τα βγάζει πέρα πιο ανώδυνα με την Πανεπιστημιακή γραφειοκρατία και τάξη.

Πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά στο CeMS, τηλ. 210 9248356, 210 9200171 και www.cems.gr, info@cems.gr. Για προσωπικές ερωτήσεις και εξυπηρέτηση προσκαλείστε στη συμπαρουσίαση προγραμμάτων στην Αθήνα στις 18/4. Παρακαλούμε κρατήστε θέση.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas