Τρίτη

29 Σεπτεμβρίου 11 - RE+D Magazine

Ανώτερο Στέλεχος του ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΝΔΡΗ
.

1. Είστε πολύ δραστήριο στέλεχος και αναζητάτε συνεχώς επέκταση και ανανέωση των προσόντων σας. Πόσο ευχαριστημένος είστε από τα προγράμματα που έχετε παρακολουθήσει

Θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας, αν και πόσο ευχαριστημένος είμαι από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που έχω παρακολουθήσει, μόλις σας παρουσιάσω τα πιο κάτω.
Το 1996 συμμετείχα σε Επαγγελματικό Ναυτιλιακό Σεμινάριο της Icon International Training (Professional Course in Shipping). Η οργάνωση, τα θέματα, το περιεχόμενο και οι διδάσκοντες προσέφεραν ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για επαγγελματίες του ναυτιλιακού χώρου.

Ενθουσιασμένος από τη συνεργασία αυτή το 1998 απευθύνθηκα και πάλι στην Icon που φρόντισε να εγγραφώ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (MBA in Maritime Management) του University of Leicester το οποίο προσφέρει μία πληθώρα από μεταπτυχιακά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων γενικών και εξειδικευμένων MBA. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από το περιεχόμενο και από την εξαιρετική ευελιξία του προγράμματος, αλλά επίσης από τις υπηρεσίες των διοικητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών της Icon που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και επιτυχή περάτωση ενός εξαίρετου μεταπτυχιακού προγράμματος εξιδεικευμένου στη Ναυτιλία.

Το περιεχόμενο του προγράμματος ανταποκρινόταν πλήρως στις προσδοκίες μου και η ευελιξία του, τόσο στο χρονοδιάγραμμα παρακολούθησης των διαλέξεων των Βρετανών καθηγητών, όσο και στην παράδοση των εργασιών και στη συμμετοχή μου στις εξετάσεις με βοήθησε να προσαρμόσω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διέθετα (με δεδομένες τις πολλές επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις και κυρίως τα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό) και παρόλα αυτά χωρίς άγχος και ταλαιπωρία να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις ενός κορυφαίου Βρετανικού Πανεπιστημίου.

Το 2007 θέλησα να επιμορφωθώ σε ένα τελείως διαφορετικό τομέα με αφορμή κάποιων νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων μου. Το CeMS (Centre for European Management Studies) , μου πρόσφερε το πρόγραμμα του Master of Science in Real Estate Investment and Finance του Πανεπιστημίου Heriot Watt Εδιμβούργου . Το περιεχόμενο των μαθημάτων του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον , συνδύαζε τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την επαγγελματική άποψη του real estate και ήταν πλήρως ενημερωμένο με τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς ακινήτων. Η ευέλικτη παρακολούθηση, παράδοση εργασιών και συμμετοχή στις εξετάσεις, πρόσφεραν άνεση στο καθημερινό προσωπικό μου πρόγραμμα.

Στη συνέχεια το 2010 αποφάσισα να επεκτείνω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου με το πρόγραμμα γενικού MBA του Edinburgh Business School του Πανεπιστημίου Herriot Watt με σκοπό την διεύρυνση των γνώσεων και ικανοτήτων μου στη διοίκηση επιχειρήσεων και εκτός του ναυτιλιακού χώρου. Αυτό το πρόγραμμα αποδεικνύεται το πλέον ευέλικτο της σειράς προγραμμάτων που παρακολούθησα. Το έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει το Πανεπιστήμιο, η online εκπαίδευση που παρέχει το website του Πανεπιστημίου, καθώς και τα σεμινάρια που διοργανώνει η CeMS - είτε με τη φυσική παρουσία του εκπαιδευόμενου και την καθοδήγηση απ' το εκπαιδευτικό κέντρο είτε με παρακολούθηση από απόσταση μέσω διαδικτύου- με βοήθησαν τόσο στην κατανόηση της ύλης όσο και στην σφαιρική εκμάθηση των ενοτήτων των μαθημάτων με τελικό σκοπό την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις. Η ευελιξία επίσης που δίδεται στη συμμετοχή στις εξετάσεις με δυνατότητα αναβολής στην περίπτωση επαγγελματικών ή οικογενειακών δυσκολιών με βοήθησε να μελετώ χωρίς άγχος και να αφομοιώνω καλύτερα τη διδακτέα ύλη. Πραγματικά, με αυτό το πρόγραμμα μπορεί κανείς να «απολαμβάνει» τις σπουδές του!

Συμπερασματικά πόσο ενθουσιασμένος πρέπει να είναι κάποιος από την οργάνωση, την υποστήριξη, την αποτελεσματικότητα κάποιου και γενικότερα τη συνεργασία με κάποιον οργανισμό ώστε να εμπιστεύεται επί 15 χρόνια συνεχώς την επένδυση του (σε χρόνο και χρήμα) για την ανάπτυξη της καριέρας του;
2. Σας βοήθησαν τα προγράμματα αυτά στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και πώς;

Είμαι πεπεισμένος ότι όλα τα προγράμματα που περάτωσα τόσο με την iCon όσο και με το CeMS με έχουν βοηθήσει σημαντικά στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία με διάφορους τρόπους. Το ίδιο το πτυχίο, βέβαια, προσδίδει επιπλέον επαγγελματικά προσόντα χρήσιμα για τη επαγγελματική εξέλιξη ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές. Ωστόσο, εκείνο που κατεξοχήν με βοήθησε είναι οι γνώσεις και η εμπειρία που απέκτησα μέσω της συμμετοχής μου στα προγράμματα. Ο πλούτος των γνώσεων που απέκτησα με την εις βάθος ανάλυση και μελέτη των θεμάτων της ύλης με βοήθησε στη διαχείριση και επίλυση δύσκολων επαγγελματικών προβλημάτων και στη λήψη βέλτιστων αποφάσεων προς όφελος της εταιρείας που εργάζομαι και της επαγγελματικής μου εξέλιξης.

Όλα τα εκπαιδευτικά μέσα των προγραμμάτων συνέβαλλαν στην απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας: α) Το έντυπο, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό δεν παρέμενε μόνο στην ανάλυση θεωρητικών εννοιών, αλλά επεκτεινόταν και στην πρακτική εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων με μελέτες περιπτώσεων και αναφορές σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς. Και μόνο με τη συστηματική μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού βελτίωσα τις επαγγελματικές μου ικανότητες σε πολλούς τομείς. β) Επιπλέον, οι εργασίες δεν ήταν «αυστηρά ακαδημαϊκού» περιεχομένου, αλλά αναφέρονταν σε σύγχρονα θέματα επιχειρήσεων και έδιναν το έναυσμα για εις βάθος διερεύνηση πραγματικών προβλημάτων και επιτυχή λήψη αποφάσεων. Ακόμη και τα θέματα των εξετάσεων αποσκοπούσαν στην κριτική ανάλυση περιπτώσεων και όχι σε ανούσια παράθεση θεωριών. γ)

Οι σεμιναριακές συναντήσεις, οι διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ σπουδαστών και εμπειρογνωμόνων της αγοράς και οι σχετικές διαλέξεις που διοργανώνει η iCon και το CeMS συνέβαλαν όχι μόνο στην κατανόηση της ύλης και στην επίλυση αποριών, αλλά στην επικοινωνία με επαγγελματίες του χώρου και στην ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων που απασχολούν το σύγχρονο μάνατζερ. δ) Μεγάλης σημασίας τέλος ήταν η οργάνωση και των δύο πιο πάνω ιδρυμάτων και η αφοσίωση τους στην εξαίρετη υποστήριξη των σπουδαστών, ώστε τα εμπόδιο ενός ξένου εκπαιδευτικού συστήματος και μάλιστα εξ αποστάσεως να επιτυγχάνουν οι σπουδαστές το στόχο τους έγκαιρα για την απόκτηση των γνώσεων και του μεταπτυχιακού τίτλου.

3. Η ποιότητα του Πανεπιστημίου έπαιξε ρόλο στην επιλογή του προγράμματος;

Η ποιότητα των Πανεπιστημίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των αντίστοιχων προγραμμάτων. Όταν πρόκειται κανείς να επενδύσει χρήματα και πολύτιμο χρόνο από τη ζωή του για να κατακτήσει ένα υψηλό επιμορφωτικό στόχο φροντίζει να επιλέξει το καλύτερο εκπαιδευτικό μέσο. Τα Πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται η iCon και το CeMS είναι επίλεκτα, παρέχουν υψηλού επιπέδου σπουδές από απόσταση με εξαίρετη και πολύπλευρη ευελιξία και υποστήριξη. Οι επιλογές μου στηρίχθηκαν σε αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός. Εξάλλου όμως στο πρώτο πρόγραμμα που έκανα με την iCon η οργάνωση και η φροντίδα που διαπίστωσα, κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου προς τον οργανισμό αυτό και απέκτησα τη βεβαιότητα ότι και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει έχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο. Η βεβαιότητα μου αυτή έχει επαληθευτεί κατ' επανάληψη.
4. Πώς σας βοήθησε η iCon και το CeMS στην υποστήριξη των σπουδών σας;

Αισθάνομαι πράγματι ευγνώμων προς το προσωπικό της iCon και του CeMS για την υποστήριξη τους στις σπουδές μου. Η συμβολή τους δεν περιορίζεται μόνο στην τυπική διεκπεραίωση των διαφόρων θεμάτων που αφορούν την επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο. Ένιωσα ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για την επιτυχή περαίωση των σπουδών μου. Η συμβουλευτική καθοδήγηση από την επιλογή των προγραμμάτων μέχρι και τον τρόπο αντιμετώπισης τεχνικών και εκπαιδευτικών δυσκολιών βασιζόταν σε εκτενή εμπειρία τους, απόλυτη ειλικρίνεια και ενδιαφέρον και σε τέλεια προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε εκπαιδευόμενου. Η οργάνωση των σπουδών και η επικοινωνία με την iCon και το CeMS είναι υποδειγματική.

WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης