Τετάρτη
25 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Γουάτσα και Χρυσικός... πέταξαν στ' Αστέρια

17 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Γουάτσα και Χρυσικός... πέταξαν στ' Αστέρια

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
To χρονικό μιας προαναγγελθείσας αγοράς ενός σημαντικού ακινήτου έλαβε χθες αίσιο τέλος.

 
Grivalia, κατεβαίνει… παραλία όπως είχε αποκλειστικά δημοσιεύσει προ μηνών το ered για να προχωρήσει στην ανάπτυξη πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας σε ένα… ιστορικό ακίνητο.

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Grivalia Hospitality συμφώνησε στην απόκτηση του 80% της εταιρίας Ναυσικά Α.Ε., μισθώτριας των Αστεριών στην Γλυφάδα. Η Ναυσικά ΑΕ συμφερόντων του ομίλου Επιχειρήσεων Παπαθεοχάρη έχει μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ. Σύμφωνα με την άδεια δόμησης και την εγκεκριμένη ΜΠΕ στο ακίνητο που κατά το παρελθόν λειτουργούσε το φημισμένο ξενοδοχείο "Αστέρια", προβλέπεται η δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων, συγκρότημα κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακό χώρο (στον διαμορφούμενο χώρο του πρώην νυκτερινού κέντρου «Αστέρια»), επιπλωμένα διαμερίσματα (καμπάνες- bungalows), εστιατόρια, πισίνες, κτίρια υποδοχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.

Το τίμημα που ανέρχεται σε 17,174 εκατ. ευρώ, κάλυψε κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπρόσθετα, η Grivalia Hospitality ανέλαβε την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12,325 εκατ. ευρώ, οπότε η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 29,5 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 20% της "Ναυσικά” θα παραμείνει στον έλεγχο του ομίλου Παπαθεοχάρη

Με την υπογραφή του προσυμφώνου συστάθηκε παρακαταθήκη του 80% των μετοχών της Ναυσικά Α.Ε. υπέρ της Grivalia Hospitality. 

Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών αναμένεται στις αρχές του 2018. Ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και Πρόεδρος της Grivalia Hospitality, δήλωσε τα ακόλουθα:

"Κατά τους 7 τελευταίους μήνες, η Grivalia Hospitality έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα και προσανατολίζεται σε στοχευμένες εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα την μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της, τους ανθρώπους της και την κοινωνία. Στόχος της εταιρείας είναι να αναδειχτεί σύντομα σε πρωταγωνίστρια δύναμη στην εγχώρια τουριστική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Grivalia Hospitality θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακόμη εμβληματικό ακίνητο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί με τους συνεταίρους μας ένα πραγματικό κόσμημα για την αθηναϊκή ριβιέρα ένα διεθνή πόλο έλξης ο οποίος θα αναβαθμίσει και θα ωφελήσει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, θα δημιουργήσει περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην εδραίωση της Αθήνας ως all year round τουριστικού προορισμού". 

Ιστορία

Οι αρχιτέκτονες Εμ. Βουρέκας, Π. Σακελλάριος και Π. Βασιλειάδης υπό την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας δημιούργησαν το τουριστικό συγκρότημα «Αστήρ» έκτασης 285 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο έμελε να γίνει από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στη χώρα καθώς αποτέλεσε το ντεκόρ για δεκάδες ελληνικές ταινίες. Αργότερα συνδέθηκε με τη νυκτερινή διασκέδαση καθώς πέρασαν από εκεί όλα τα γνωστά ονόματα του λαϊκού τραγουδιού.

 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas