Παρασκευή
22 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το "Όλυμπος Νάουσα" στην Θεσ/νίκη απέκτησε η Grivalia

13 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Το

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Tο κοινό σχήμα της Grivalia Hospitality SA με την Μακεδονικά Ξενοδοχεία ΑΕ πλειοδότησε στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ και αφορούσε στην εξαγορά του ακινήτου «Όλυμπος Νάουσα» στην Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προσφερόμενο ποσό ανήλθε στα €5.459.700. Ειδικότερα, η Grivalia Hospitality και η Μακεδονικά Ξενοδοχεία ΑΕ συμφώνησαν στην δημιουργία κοινού επενδυτικού οχήματος με ποσοστά συμμετοχής 65%-35% αντιστοίχως, με αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης 5 στην Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξή του και την μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Αλλωστε και η "Μακεδονικά Ξενοδοχεία ΑΕ" αποτελεί μια ιστορική εταιρεία στον ξενοδοχειακό κλάδο με τους Κων/νο Τορνιβούκα και τη Λένα Τορνιβούκα (που αποτελούν την τρίτη γενιά) να βρίσκονται στο "τιμόνι" της. Η οικογένεια Τορνιβούκα έχει συνδέσει το όνομά της με το ιστορικό ξενοδοχείο Mediterranean Palace που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και με το πολυτελές Eagles Palace που είναι στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, με θέα την κορυφογραμμή του Αθω.

Νέες θέσεις εργασίας

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής από την κοινοπραξία το προσεχές διάστημα, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω αισθητική ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Η εξαγορά του συγκεκριμένου ακινήτου αποτελεί την δεύτερη πετυχημένη επενδυτική τοποθέτηση της Grivalia Hospitality εντός του 2017, και την πρώτη επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Grivalia Hospitality συνεχίζει να αξιολογεί και να εξετάζει και άλλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της και τις τοπικές κοινωνίες.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas