Παρασκευή
19 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Αντέχει" η αγορά πολυτελών κατοικιών του Καναδά

11 Μαΐου 18 - RE+D magazine

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ανθεκτικές παραμένουν και εφέτος οι τιμές των πολυτελών ακινήτων του Καναδά παρά την πτώση του όγκου των πωλήσεων καθώς οι επενδυτές προσαρμόζονται σε νέα μέτρα για την στεγαστική αγορά σύμφωνα με έκθεση της Royal LePage.

Όπως λένε οι αναλυτές οι αυστηρότεροι κανόνες στον τομέα των στεγαστικών δανείων είχαν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά πολυτελών κατοικιών και συνεπώς στις τιμές των εν λόγω ακινήτων. Κατά την διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών του 2018 η μέση τιμή ενός πολυτελούς διαμερίσματος στην περιοχή του Βανκούβερ και του Τορόντο σημείωσε άνοδο κατά 7% και 10,4% αντίστοιχα σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η αύξηση των τιμών για πολυτελή διαμερίσματα ξεπέρασε εκείνη των πολυτελών κατοικιών που σημείωσαν άνοδο 5,2% και πτώση 0,2% αντίστοιχα. Κατά την ίδια περίοδο η μέση τιμή ενός πολυτελούς διαμερίσματος στην ευρύτερη περιοχή του Μόντρεαλ και της Οτάβα αυξήθηκε κατά 3,9% και 4% αντίστοιχα, ενώ στο Κάλγκαρι οι τιμές των lux διαμερισμάτων υποχώρησαν κατά 6,1%.

Οι αναλυτές εξηγούν ότι τα σπίτια στις περιοχές αυτές έχουν καλύτερη απόδοση.

Η ευρύτερη περιοχή του Μόντρεαλ κατέγραψε το μεγαλύτερο κέρδος στον τομέα των πολυτελών κατοικιών αυξημένο κατά 9,1% στα $1,56 εκατ. Στην Οττάβα τα πολυτελή σπίτια σημείωσαν άνοδο 6,3% και στο Κάλγκαρι 0,6%.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas