24 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η πολυτέλεια του Λονδίνου... ξεθωριάζει

22 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Η πολυτέλεια του Λονδίνου... ξεθωριάζει

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μείωση της τάξης του 55% σημείωσε ο αριθμός των καινούριων πολυτελών κατοικιών που πουλήθηκαν κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του London Central Portfolio (LCP) που είδαν το φως της δημοσιότητας οι τιμές των κατοικιών στην κορυφαία αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, το «City» μειώθηκαν πάνω από το ¼ κατά το τελευταίο έτος, ενώ οι αγοραστές γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη τους στα νεόδμητα πολυτελή σπίτια.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι πωλήσεις διαμερισμάτων σημείωσαν πτώση 11%. Χαρακτηριστικό της τάσης για παλαιότερα και πιο οικονομικά σπίτια είναι ότι το LCP εφέτος δεν έχει πραγματοποιήσει αγορές για κινέζους επενδυτές, ενώ η Knight Frank ανέφερε πως το 80% θα αποχωρήσει εφέτος από την «στρογγυλή τράπεζα» των ακινήτων της IFN (Real Estate Roundtable). Η αύξηση των τιμών των κατοικιών στην πρωτεύουσα παραμένει στον… «πάγο» εδώ και αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυγούστου παρατηρείται πτώση 5,3% με αποτέλεσμα οι μέσες τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο να μειωθούν κατά 1,2%.

Οι δυο δήμοι της πρωτεύουσας με τη μεγαλύτερη πτώση τιμών (-10,2%) ήταν το Κένσινγκτον και το Τσέλσι. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα του LCP οι πωλήσεις κατοικιών αξίας μεταξύ £5 εκατ. και £10 εκατ. σημείωσαν άνοδο κατά 23% το β’ τρίμηνο καθώς οι αγοραστές επωφελήθηκαν από την πτώση της αξίας της στερλίνας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas