Παρασκευή
17 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Καυτή" η αγορά ακινήτων στο νότιο παραλιακό μέτωπο

25 Ιουλίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση των τιμών των ακινήτων στο νότιο παραλιακό μέτωπο αναμένεται να παίξουν τα έργα που δρομολογούνται στην ανάπλαση του Ελληνικού και του Φαληρικού


Η ιστοσελίδα Spitogatos.gr, αξιοποιώντας την τεράστια βάση δεδομένων που διαθέτει για το ελληνικό real estate, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις τιμές των κατοικιών προς πώληση στην αθηναϊκή ριβιέρα και τις παραλιακές περιοχές του νομού Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για να αποκτήσει κάποιος σπίτι στην Βουλιαγμένη ή το Κάτω Ελληνικό πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη δίνοντας για αγορά μέση τιμή €4.672 και €4.283 ανά τετραγωνικό μέτρο αντίστοιχα. Υψηλά στην «λίστα» των περιοχών στα νότια εξακολουθούν να βρίσκονται και οι περιοχές της Γλυφάδας και της Βούλας με €3.583 και €3.342 το τετραγωνικό μέτρο αντίστοιχα. Ακολουθεί η Βάρη με μέση τιμή €2.884 ανά τετραγωνικό μέτρο και τέλος οι «γειτονικοί» δήμοι Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου αντίστοιχα με τιμές €2.641 και €2.445. Τέλος η Βάρκιζα παραμένει σε πιο χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα €2.293.  

Σε καλύτερη… μοίρα όσον αφορά στη μέση τιμή απόκτησης ακινήτου βρίσκεται ο Πειραιάς φθάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία της spitogatos.gr στα €1.650 ανά τετραγωνικό μέτρο. Την ίδια ώρα, λίγο πάνω από τα €2.000 θα χρειαστεί κάποιος για να αποκτήσει το δικό του σπίτι σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα.

 Τέλος, στο υπόλοιπο αττικής πιο «οικονομική» λύση για νέα κατοικία αποτελεί η περιοχή της Σκάλας Ωρωπού με μέση τιμή αγοράς τα €1.224 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τις τιμές που συγκέντρωσε η spitogatos.gr

 

 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas