Τρίτη
24 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μικρές διακυμάνσεις για την αγορά χαλυβδοσωλήνων

22 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Μικρές διακυμάνσεις για την αγορά χαλυβδοσωλήνων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Παρά την ύφεση στην εγχώρια αγορά, η βιομηχανία παραγωγής χαλυβδοσωλήνων επέδειξε ανθεκτικότητα, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα κορυφαίας εταιρείας του κλάδου, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της ICAP.

 

Το μέγεθος της εγχώριας αγοράς χαλυβδοσωλήνων μειώθηκε κατά 16% το 2016, ενώ η σωρευτική μείωση της περιόδου 2007-2016 εκτιμάται σε 68% περίπου. Η αγορά έχει υποστεί ισχυρότατο πλήγμα από τη γενικότερη ύφεση και την κατακόρυφη πτώση του τομέα έργων/κατασκευών και τη συρρίκνωση επενδύσεων. 

Μικρές αυξομειώσεις παρατηρούνται στην αγορά χαλυβδοσωλήνων την τελευταία τριετία, έπειτα από μια περίοδο έντονης πτωτικής πορείας. Η κατακόρυφη πτώση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια για χαλυβδοσωλήνες είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας κάποιων επιχειρήσεων με μακρόχρονη παρουσία. Από την άλλη πλευρά όμως, οδήγησε κορυφαίες βιομηχανίες στην αναζήτηση διεξόδου στις διεθνείς αγορές, ως αντιστάθμισμα στις απώλειες από την εγχώρια αγορά.

Οι τελευταίες μεταβολές και προοπτικές εξέλιξης του συγκεκριμένου κλάδου παρουσιάζονται στην κλαδική μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group ΑΕ. Η ζήτηση για χαλυβδοσωλήνες συνδέεται άμεσα με την πορεία του κλάδου των κατασκευών (δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα, οικοδομική δραστηριότητα κλπ).

Με τη σειρά τους, οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα εξαρτώνται από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας, την εξέλιξη των επενδύσεων, τις χορηγήσεις δανείων κλπ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas