Δευτέρα
25 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στο ενοίκιο ζει το 1/3 των Βρετανικών οικογενειών

24 Αυγούστου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Στο ενοίκιο ζει το 1/3 των Βρετανικών οικογενειών

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχεδόν το 1/3 των Βρετανών που έχουν οικογένεια, δηλαδή ποσοστό 29%, ζει σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και αγωνίζεται για να μπορέσει κάποια στιγμή να έχει το δικό του σπίτι.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα City AM, από την πλατφόρμα Kuflink περισσότερα από 3 εκατομμύρια Βρετανοί γονείς χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενα σπίτια ή διαμερίσματα για να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Σε μια έρευνα πάνω από 2.000 ερωτηθέντων αποκαλύπτεται ότι πάνω από το 1/3 των οικογενειών στο Ηνωμένο Βασίλειο (37%) ελπίζει πως θα αγοράσει το δικό του σπίτι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ το 40% δηλώνουν ότι δεν μπορούν να το πραγματοποιήσουν αυτό από μόνοι τους.

Σε μεγάλο βαθμό οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στην κατηγορία των Millennials, οι οποίοι δεν μπορούν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, παρ ότι προέρχονται από μια γενιά που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πιθανοτήτων για ιδιόκτητο σπίτι.

Οι μισοί (49%) εξ αυτών ηλικίας 18 έως 34 ετών δηλώνουν ότι θα ήθελαν να αγοράσουν ένα ακίνητο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Εντυπωσιακό είναι πάντως ότι τα ¾ των γονιών που μένουν στο ενοίκιο δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση και να δώσει περισσότερα κίνητρα για την απόκτηση κατοικίας.

Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των millennials όπου το 80% πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας δεν διευκολύνει την είσοδό τους στην αγορά κατοικίας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas