Σάββατο
21 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών

29 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ολοκληρωθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών, σε 34 Διευθύνσεις Δασών της χώρας (συνολικά στο 35% της έκτασης). Η διαδικασία που ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2017 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβριου Διήρκησε συνολικά οκτώμισι μήνες καθώς το ΥΠΕΝ παράτεινε με 5 νομοθετικές πράξεις το αρχικό δίμηνο, ικανοποιώντας και τα αιτήματα πολλών θεσμικών και κοινωνικών φορέων.

Οπως γνωστοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπεβλήθησαν περισσότερες από 110.411 αντιρρήσεις Οι 17.111 έχουν υποβληθεί ατελώς, ενώ για 15.365 αντιρρήσεις εκκρεμεί η πληρωμή. Όσον αφορά το τελευταίο, για τη διευκόλυνση του πολίτη, έχει δοθεί η δυνατότητα οι αντιρρήσεις που υπεβλήθησαν την τελευταία ημέρα υποβολής αντιρρήσεων, να αποπληρωθούν έως σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, και να έχει σταλεί το αποδεικτικό εντός του δεκαημέρου που αναφέρεται παραπάνω.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΚΧΑ, έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 15.387 πρόδηλα σφάλματα.

Τα στοιχεία από αυτές τις αιτήσεις συλλέγονται και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, όπως και τα στοιχεία από τις χιλιάδες αιτήσεις εξαγοράς ή παραχώρησης χρήσης που έχουν υποβάλλει οι πολίτες στα Δασαρχεία. Ακόμη, οι Διευθυντές Δασών έχουν τη δυνατότητα έως τις 2 Οκτωβρίου 2017 να διορθώσουν αυτεπάγγελτα πρόδηλα σφάλματα τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψη της υπηρεσίας.Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο, όλοι οι δήμοι εκπλήρωσαν εμπρόθεσμα τις αναρτήσεις. Το υπουργείο αποφάσισε για την εξυπηρέτηση των δημοτών να κάνει δεκτές τις αναρτήσεις του Δήμων Κιμώλου, Ωραιοκάστρου και Νότιου Πηλίου, «παρόλο που δεν είχαν ενημερώσει έγκαιρα ως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017 την ΕΚΧΑ για την ολοκλήρωση από μέρους τους των απαιτούμενων διαδικασιών».


Τα επόμενα βήματα


Με το κλείσιμο της ανάρτησης υπάρχουν τα παρακάτω διαθέσιμα εργαλεία για τους πολίτες:
  • Εφόσον η αντίρρηση υποβλήθηκε έγκαιρα έως τις 25 Σεπτεμβρίου, δίνεται η δυνατότητα μέχρι την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου για την αποπληρωμή του τέλους, και έως την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 την αποστολή τους (σφραγίδα ταχυδρομείου) στην οικεία Δασική Αρχή.
  • Ενημέρωση του Διευθυντή Δασών για προφανές σφάλμα στον δασικό χάρτη, ώστε έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 να μπορεί να διορθώσει τον χάρτη αυτεπάγγελτα.
  • Ενημέρωση της Υπηρεσίας για οφειλόμενες πράξεις της διοίκησης, μέσω των οποίων έχουν γίνει επιτρεπτές αλλαγές χαρακτήρα σε δάση ή δασικές εκτάσεις (διανομές, αναδασμοί κλπ).
 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas