Τρίτη
23 Ιουλίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανοιξε τις πύλες του το πολυσυζητημένο "Apple Park"

19 Σεπτεμβρίου 17 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Ανοιξε τις πύλες του το πολυσυζητημένο "Apple Park"
 
Έτος Λειτουργίας:
2017
 
Αρχιτεκτονικά:
Foster + Partners
 
Χρήση:
Γραφεία
 
Ο Δ/νων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook «έκοψε» και επίσημα την κορδέλα εγκαινιάζοντας την αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων με την ονομασία του ιδρυτή της εταιρείας Steve Jobs στο πολυσυζητημένο «Apple Park» που σχεδίασε η Foster + Partners.

 

Ο χώρος που σχεδιάστηκε από το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο αποτελεί μέρος του τεράστιου πάρκου στο οποίο η εταιρεία –αντίθετα με τα όσα είπε ο επικεφαλής της- έχει αρχίσει να μεταφέρεται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2017.

Όπως είπε ο CEO της Apple «θα αρχίσουμε να μεταφερόμαστε στο Apple Park αργότερα μέσα στο έτος. Το πρώτο μεγάλο βήμα ήταν η λειτουργία του Steve Jobs Theater».  Το αμφιθέατρο 1.000 θέσεων, βρίσκεται στο υπόγειο ενός ιδιαίτερα εντυπωσιακού κτιρίου με γυάλινους τοίχους ύψους έξι μέτρων και μια λεπτή οροφή στο σχήμα του δίσκου.

Το «Apple Park» βρίσκεται σε ένα λόφο σε συνολική έκταση 175 στρεμμάτων και έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται αρμονικά με τη φύση. Όπως τόνισε και ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού «είναι ανοιχτό, διαφανές και φέρνει τον εξωτερικό χώρο… στο εσωτερικό του κτιρίου».

«Το όραμα και το πάθος του Steve ζουν εδώ στο Apple Park» πρόσθεσε ο Cook τονίζοντας ότι ο ιδρυτής της εταιρείας ήθελε ένα απίστευτο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους που αποκαλούσε τα «γραφεία του μέλλοντος». Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες θα μεταφερθούν περισσότεροι από 12.000 υπάλληλοι της εταιρείας στις εγκαταστάσεις που σχεδίασε η Foster + Partners.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas