Τρίτη
23 Ιουλίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ενα πολύχρωμο και ασύμμετρο, συνοικιακό γήπεδο μπάσκετ

04 Ιουλίου 17 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Ενα πολύχρωμο και ασύμμετρο, συνοικιακό γήπεδο μπάσκετ
 
Έτος Λειτουργίας:
2017
 
Χρήση:
Μεικτής χρήσης
 
Σε μια συνοικία του Παρισιού, στην οδό Ντιπερέ, τα «air balls» και τα «alley oops» συναντήθηκαν με την καλλιτεχνική παρέμβαση.

 

Με αφορμή την παρουσίαση της τελευταίας κολεξιόν της «Pigalle», ο γαλλικός οίκος μόδας, σε συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο Ill-Studio (δραστηριοποιείται σε ντιζάιν, κινηματογραφικές ταινίες, φωτογραφία, μόδα, εγκαταστάσεις και εκτυπώσεις για πελάτες όπως οι Louis Vuitton, Supreme και The New York Times) και τη NIKE, παρουσίασαν ένα πολύχρωμο ασύμμετρο συνοικιακό γήπεδο μπάσκετ.

Ο μακρόστενος χώρος είναι ακριβώς απέναντι από το κατάστημα Pigalle Basketball, ανάμεσα σε δύο ιστορικά κτήρια κατοικιών. Οι ροζ και λουλακί «πύλες» του γηπέδου οδηγούν σε μία άβυσσο χρωμάτων (ροζ, μωβ, κίτρινο και λουλακί), τα οποία συνομιλούν με την εμπνευσμένη από τον κόσμο του μπάσκετ της δεκαετίας του 1990 αισθητική της κολεξιόν του οίκου.

«Η ανατομία του ανθρώπινου σώματος και οι επιδόσεις του είχαν μια ισόβια σχέση με την τέχνη» θυμίζουν τα μέλη της δημιουργικής ομάδας στο Ill-Studio. «Από την κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής τέχνης και μετά, το άθλημα απεικονίζεται ως κυρίαρχη ιδέα μέσα στην ομορφιά μιας χρονικής περιόδου» επιμένουν.

«Μ' αυτό το νέο γήπεδο, θέλουμε να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ των σπορ, της τέχνης και του πολιτισμού και την ανάδειξή της ως έναν ισχυρό κοινωνικο-πολιτισμικό δείκτη συγκεκριμένης χρονικής περιόδου» εξηγούν. «Στόχος μας είναι να δείξουμε οπτικούς παραλληλισμούς μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του μοντερνισμού, από την περίοδο της "πρωτοπορίας" στις αρχές του 20ου αιώνα ως τους "open source" καιρούς στους οποίους ζούμε σήμερα, καθώς και τη δική μας ερμηνεία για τη μελλοντική αισθητική του μπάσκετ και των σπορ, εν γένει» καταλήγουν.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas