23 Φεβρουαρίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Φιλική" κλινική για παιδιά από την Ater Architects

15 Ιανουαρίου 19 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
"Φιλική" κλινική για παιδιά από την Ater Architects
 
Συνολικό Εμβαδόν:
38
 
Έτος Λειτουργίας:
2018
 
Αρχιτεκτονικά:
Ater Architects
 
Χρήση:
Μεικτή χρήση
 
Τα φωτεινά χρώματα και οι απλές γεωμετρικές γραμμές χαρακτηρίζουν το νέο έργο που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Ater Architects στο Κίεβο.

Πρόκειται για μια μικρή κλινική για παιδιά, συνολικά 38 τετραγωνικών μέτρων, με δυο δωμάτια που ονομάζεται «Doctor U» και βρίσκεται σε ένα νέο συγκρότημα κατοικιών της πόλης. Οι αρχιτέκτονες ήθελαν να δημιουργήσουν ένα απόλυτα «φιλικό» περιβάλλον για τους μικρούς επισκέπτες το οποίο θα έκανε την επίσκεψη των παιδιών σαν «ταξίδι» στον γιατρό αφήνοντας τους μια πιο θετική εμπειρία.

Οι επικεφαλής του γραφείου Alexander Ivasiv και Yuliya Tkachenko δήλωσαν στο dezeen ότι «ήταν καθήκον μας να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για την μικρή κλινική η οποία δεν θα αφήνει αρνητικές αναμνήσεις στα παιδιά και επομένως δεν θα τα φοβίζει αν πρέπει να την ξανα επισκεφτούν».

Το μικρό ιατρείο χωρίζεται σε δυο μεγάλους χώρους, ένα δωμάτιο για την αναμονή των ασθενών και δυο μικρότερα  δωμάτια που εξετάζουν οι παιδίατροι. Όπως ανέφεραν οι αρχιτέκτονες «ο μικρός χώρος των 38 τ.μ απαιτούσε μια μεγάλη λύση σχεδιασμού η οποία θα εξασφάλιζε πλήρως την ιδιωτικότητα και την αίσθηση της ηρεμίας και της άνεσης».

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas