Τρίτη
24 Νοεμβρίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Καμπύλη της Σοφίας" στην Τσενγκντού της Κίνας

21 Οκτωβρίου 20 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
"Καμπύλη της Σοφίας" στην Τσενγκντού της Κίνας
 
Συνολικό Εμβαδόν:
5.000 τ.μ
 
Έτος Λειτουργίας:
2019
 
Αρχιτεκτονικά:
Powerhouse Company
 
Κτήριο υποδοχής, σκεπασμένο με ένα σε σχήμα θηλιάς μονοπάτι για περίπατο, δημιούργησε στην Τσενγκντού της Κίνας το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Powerhouse Company.

 

Τα αρχιτεκτονήματα κάτω από την «Loop of Wisdom» θα χρησιμεύσουν ως περίπτερο πωλήσεων και κτήριο υποδοχής, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Unis Chip City στη συνοικία Tianfu New District της κινεζικής πόλης.

«Αν και είναι συνήθη στην Κίνα τα θεαματικά μουσεία και κτήρια υποδοχής, θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι εμβληματικό το οποίο ο κόσμος μπορεί, στην κυριολεξία, να εξερευνήσει και χρησιμοποιήσει» εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, ο Nanne de Ru, ιδρυτής του με έδρα το Ρότερνταμ αρχιτεκτονικού γραφείου.

Το συνολικό αρχιτεκτόνημα κατασκευάστηκε πάνω σε έναν χαμηλό λόφο και ο κυματισμός του εδάφους καθόρισε τη μορφή του κυκλικού μονοπατιού, το οποίο ανυψώνεται για να σχηματίσει τη στέγη του κτηρίου υποδοχής και περιπτέρου πωλήσεων.

Ανυψωμένο έως και 25 μέτρα από το έδαφος, προσφέρει στους περιπατητές θεαματική θέα του γύρω πράσινου και των βουνών στο βάθος.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas