Τρίτη
02 Ιουνίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε ο επανασχεδιασμός του Sotheby's New York

09 Μαΐου 19 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Ολοκληρώθηκε ο επανασχεδιασμός του Sotheby's New York
 
Συνολικό Εμβαδόν:
1858
 
Αρχιτεκτονικά:
OMA
 
Ο Σοχέι Σιγκεμάτσου (Shohei Shigematsu) του αρχιτεκτονικού γραφείου OMA ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό του στρατηγείου του οίκου δημοπρασιών Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Με σαράντα αίθουσες, ποικίλων διαστάσεων, σε τέσσερις τελείως αναμορφωμένους ορόφους, ο νέος χώρος επιζητά να ανταγωνιστεί μεγάλα μουσεία σε όλον τον κόσμο ως προς τον σκοπό, την κλίμακα, την ποιότητα και την ευελιξία. «Το όλο πρότζεκτ είχε να κάνει με τη σύλληψη μιας ποικιλίας χώρων που θα απαντούν στις ποικίλες δραστηριότητές τους. Πλέον, δεν είναι μόνον ένας χώρος δημοπρασιών, είναι μια πολύπλευρη καλλιτεχνική οντότητα» τόνισε, στα εγκαίνια, ο διευθυντής του γραφείου του OMA στη Νέα Υόρκη Σοχέι Σιγκεμάτσου. 

«Υπάρχουν 40 αίθουσες τέχνης και 20 διαφορετικοί τύποι αιθουσών τέχνης - διαφορετικά μεγέθη, με διαφορετικά υλικά» συνέχισε ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας. «Στόχος μας ήταν να δώσουμε ευελιξία μέσω ποικιλομορφίας, κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στον κόσμο των μουσείων και των γκαλερί» πρόσθεσε.

«Το νέο "στρατηγείο" είναι σχεδιασμένο για να είναι ανοιχτό και να ενθαρρύνει την ανακάλυψη. Όλα τα προγράμματα που είναι προσανατολισμένα προς το κοινό έχουν μεταφερθεί στα χαμηλότερα επίπεδα, ξεκλειδώνοντας τη δημόσια δυναμική του κτηρίου» τόνισε ο σχεδιαστής του καινούργιου Sotheby's New York.

Οι εναρκτήριες εκθέσεις ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας/σύγχρονης τέχνης του Μαΐου θα είναι ανοιχτές στο κοινό έως τις 14 του μηνός.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas