Παρασκευή
29 Μαΐου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Οταν το σπίτι γίνεται και... γραφείο

26 Μαρτίου 20 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Οταν το σπίτι γίνεται και... γραφείο
 
Συνολικό Εμβαδόν:
870
 
Έτος Λειτουργίας:
2018
 
Αρχιτεκτονικά:
Atelier Gitterle
 
_MECHANICS_
Graphisoft, Erlus, Eternit, Forbo Flooring Systems, PREFA, Velux, Weiss, XAL, Zimmerei Hauthaler
 
Μια κατοικία η οποία θα περιελάμβανε και το γραφείο μιας νεοφυούς εταιρείας καλλυντικών κλήθηκαν να δημιουργήσουν οι αρχιτέκτονες του γραφείου Atelier Gitterle στην Αυστρία.

 

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο η κατασκευή του σπιτιού στην μέση των αμπελώνων έχει επιλεγεί εσκεμμένα επειδή η νέα εταιρεία παράγει φυσικά καλλυντικά με πιστοποίηση. Το κτήριο που παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του το 2018 ήταν ενσωματωμένο στην τοπογραφία των αμπελώνων για να αποκαλύψει την άποψη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Krems, το κάστρο Dürnstein και τον πύργο Göttweig.

Το μέρος της οικίας που χρησιμοποιείται ως γραφείο βλέπει στο δρόμο με ξεχωριστή είσοδο και πρόσβαση στην αποθήκη, ενώ ο ιδιωτικός χώρος καθιστικού βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά.

 Μεγάλα παράθυρα δίνουν την ευκαιρία σε όλους βρίσκονται στο εσωτερικό του να θαυμάζουν τους κοντινούς αμπελώνες, ενώ οι εξωτερικές ξύλινες "σανίδες" διατηρούν παράλληλα και την ιδιωτικότητα των κατοίκων.

 Οπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες στην ιστοσελίδα ArchDaily η δομή είναι αυστηρά γεωμετρική και συνδυάζεται με οικολογικά οικοδομικά υλικά για να ανταποκριθεί στη φιλοσοφία της ζωής του πελάτη. 

Επίσης, προκειμένου να λειτουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα θέρμανσης, εγκαταστάθηκε μια γεωθερμική αντλία θερμότητας μαζί με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. Η οροφή του παραρτήματος, η οποία χρησιμεύει και ως χώρος φιλοξενίας για τους επισκέπτες ή τους πελάτες της εταιρείας, σχεδιάστηκε ως "πράσινη" επίπεδη οροφή.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas