Δευτέρα
18 Φεβρουαρίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Πόλεις - δάση" κατά της μόλυνσης

01 Μαρτίου 17 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
"Πόλεις - δάση" κατά της μόλυνσης
 
Έτος Λειτουργίας:
2018
 
Αρχιτεκτονικά:
Stefano Boeri
 
Χρήση:
Μεικτής χρήσης
 
Όταν ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri φαντάστηκε το μέλλον των αστικών πόλεων στην μολυσμένη Κίνα το οραματίστηκε «καταπράσινο» σαν… δάσος.

 

Τα κτίρια γραφείων, τα συγκροτήματα διαμερισμάτων ακόμη και τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν έντονη βλάστηση για να δίνουν μια ανάσα φρέσκου αέρα στις μητροπόλεις που πνίγονται κυριολεκτικά από τα καυσαέρια και τη σκόνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Lonely Planet, πρόσφατα ο Ιταλός αρχιτέκτονας γνωστός για το έργο «Vertical Forest», ένα συγκρότημα ουρανοξυστών στο Μιλάνο παρουσίασε τις μακέτες ενός μεγάλου έργου στην Ανατολική κινεζική πόλη Nanjing. Το πρώτο έργο του Boeri στην Ασία θα αποτελείται από δυο γειτονικούς πύργους επικαλυμμένους με 23 είδη δέντρων και περισσότερους από 2.500 θάμνους.

Τα περιουσιακά στοιχεία θα έχουν γραφεία, κατοικίες και ένα πολυτελές ξενοδοχείο δυναμικότητας 247 δωματίων, ένα Μουσείο ακόμη και ένα πράσινο σχολείο αρχιτεκτονικής.

Ωστόσο, ο Ιταλός αρχιτέκτονας φαίνεται να έχει ακόμη πιο τολμηρά σχέδια και το έργο αυτό να επεκταθεί δημιουργώντας μια ολόκληρη πόλη – δάσος. Με βάση την πρακτική του έργου στο Μιλάνο, τα κτίρια στην πόλη Nanjing θα απορροφούν 25 τόνους  διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα της κάθε χρόνο και θα παράγουν περίπου 60 κιλά οξυγόνο καθημερινά.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas