Τρίτη
14 Ιουλίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Soria Moria: Μια σάουνα βγαλμένη από νορβηγικό παραμύθι

19 Δεκεμβρίου 18 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Soria Moria: Μια σάουνα βγαλμένη από νορβηγικό παραμύθι
 
Συνολικό Εμβαδόν:
39.0 m2
 
Έτος Λειτουργίας:
2018
 
Αρχιτεκτονικά:
Feste Landscape / Architecture
 
_MECHANICS_
Aurubis
 
Στις όχθες της λίμνης Μπάντακ, 160 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Όσλο έχει κουρνιάσει μια σάουνα, με θέα στο νερό που κόβει την άνασα.

 

Το στούντιο Feste Landscape / Architecture κάλυψε το κτίριο με «χρυσές» ξύλινες πλάκες. Ο χρυσός είναι αναφορά στο τοπικό φολκλόρ: η σάουνα παίρνει το όνομά της – Soria Moria – από ένα πολύ γνωστό νορβηγικό παραμύθι για ένα χρυσό παλάτι χαμένο στα βουνά.

Το εσωτερικό του κτίσματος φιλοξενεί τη σάουνα, χώρο για αλλαγή ρούχων και καθιστικό για την απόλαυση της θέας.

Η Soria Moria είναι κατασκευασμένη σε στύλους μπηγμένους στον βυθό της λίμνης, ενώ ο πεζόδρομος που οδηγεί σε αυτήν σχεδιάστηκε κατά τρόπον ώστε να μην ξεχωρίζει από τα μονοπάτια περιπάτων που έχουν διανοιχθεί γύρω από τη λίμνη Μπάντακ (και συνδέει τη Soria Moria με το ξενοδοχείο Dalen που είναι πλησίον).

Η Soria Moria αποτελεί μέρος των «Tales of the Waterway», μια τουριστική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να διευκολύνει μια «εκ νέου ανακάλυψη» του καναλιού, μέσω αρχιτεκτονικού ντιζάιν, τέχνης και ντιζάιν φωτισμού. Το συνολικό πρότζεκτ είναι χωρισμένο σε έξι μικρότερα, ένα για κάθε έναν από τους έξι δήμους κατά μήκος των 105 χιλιομέτρων του καναλιού.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas