Πέμπτη
13 Δεκεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σπίτι για "Νίντζα" χωρίς τοίχους

26 Ιανουαρίου 16 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Σπίτι για "Νίντζα" χωρίς τοίχους
 
Αρχιτεκτονικά:
Hiroyuki Shinozaki Architects
 
Χρήση:
Κατοικία
 
Το ανέβασμα στις σκάλες για πολλούς μπορεί να είναι "αγγαρεία". Για ένα Ιαπωνικό σπίτι στην καρδιά του Τόκιο, όμως, είναι καθημερινή συνήθεια.

 

Η κατοικία που δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Hiroyuki Shinozaki Architects περιλαμβάνει τέσσερις ορόφους, δεν έχει εσωτερικά… τοίχους, σχεδόν καθόλου χώρο στο πάτωμα και μόνο ξύλινες σκάλες μεταξύ των επιπέδων.

Εξωτερικά μοιάζει με ένα κανονικό σπίτι και κανείς δεν περιμένει τι θα αντικρίσει όταν μπει στο εσωτερικό της κατοικίας. Το 2013, το ζευγάρι που απέκτησε το σπίτι δήλωσε στο CNN ότι το αποκαλούν "σπίτι Ninja", διότι αυτός που κατοικεί εκεί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ευκίνητος για να μετακινείται από το ένα δωμάτιο στο άλλο. "Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση", δήλωσε ο Hanaa Terado και συμπλήρωσε ότι "εμείς ποτέ δεν... πέφτουμε!". 

Οι σκάλες του ισογείου οδηγούν στα άλλα επίπεδα, τα οποία διαθέτουν κουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία, και δεύτερο χώρο καθιστικού. Στον τελευταίο όροφο της κατοικίας υπάρχει μια σοφίτα και αποθηκευτικός χώρος, ενώ η "τελευταία" σκάλα του σπιτιού οδηγεί σε μια βεράντα που βρίσκεται στην οροφή.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas