Παρασκευή
29 Μαΐου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στα σκαριά το πρώτο ξύλινο γήπεδο ποδοσφαίρου

02 Απριλίου 20 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Στα σκαριά το πρώτο ξύλινο γήπεδο ποδοσφαίρου
 
Αρχιτεκτονικά:
Zaha Hadid Architects
 
Το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects πήρε την άδεια οικοδομής για την δημιουργία του πρώτου ξύλινου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον κόσμο.

 

Το όνομά του θα είναι "Forest Green Rovers Football Club" και θα βρίσκεται στην πόλη Gloucestershire. Μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελεί το πιο "πράσινο" γήπεδο σε όλο τον κόσμο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο και τροφοδοτούμενο από ΑΠΕ.
 
Η πρώτη αίτηση για άδεια "μπλοκαρίστηκε" το 2019 ωστόσο με την δεύτερη προσπάθεια η εταιρεία πέτυχε την έγκριση από το τοπικό συμβούλιο του Stroud για την δημιουργία του γηπέδου χωρητικότητας 5.000 θέσεων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές είχαν ενδοιασμούς για τις εκτάσεις πρασίνου που πρόκειται να "χαθούν" για την δημιουργία του γηπέδου αλλά και για τα επίπεδα θορύβου και αύξησης κυκλοφορίας από τους οπαδούς όταν πραγματοποιούνται αγώνες. Το συμβούλιο είχε επίσης ανησυχία και για το ύψος των 20 μέτρων του γηπέδου το οποίο θα εμπόδιζε κοντινά ιστορικά κτίρια.

Το γραφείο Zaha Hadid Architects κέρδισε το έργο ύστερα από σχετικό διαγωνισμό το 2016. Το γήπεδο εντάσσεται στο ευρύτερο εμπορικό πάρκο "Eco Park". 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas