Δευτέρα
30 Νοεμβρίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στην Γουχάν τα Κεντρικά γραφεία της Alibaba

18 Νοεμβρίου 20 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Στην Γουχάν τα Κεντρικά γραφεία της Alibaba
 
Συνολικό Εμβαδόν:
300.000 τμ
 
Ιδιοκτήτης:
Alibaba
 
Αρχιτεκτονικά:
Benoy
 
Χρήση:
Μικτή χρήση, γραφεία, λιανική, αναψυχή
 
Στη Wuhan (την πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία του COVID 19) θα κατασκευαστούν τα κεντρικά γραφεία της Alibaba στην Κίνα με σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Benoy το οποίο κέρδισε το α βραβείο στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό.

Τα νέα γραφεία θα κατασκευαστούν στην επιχειρηματική περιοχή Xudong, την κεντρική περιοχή του εσωτερικού δακτυλίου στο Wuhan, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 44.654 τμ.

Η συνολική επιφάνεια του συγκροτήματος πάνω από το έδαφος είναι περίπου 300.000 τμ. Αποτελελιται δε από δύο οικολογικούς πύργους γραφείων, ύψους 280 και 190 μέτρων αντίστοιχα, συνολικής επιφανείας 210.000 τμ που συνδέονται μέσω ενός κόμβου λιανικής, συνολικής επιφανείας 90.000 τμ.

Το έργο υλοποιεί το concept της Alibaba της ανάπτυξης ενός υβριδικού ψηφιακού οικοσυστήματος που θα ενισχύει την παρουσία της Alibaba στην κεντρική περιοχή της Κίνας, προωθώντας ταυτόχρονα τον μετασχηματισμό των φυσικών καταστημάτων της.

Τα κεντρικά γραφεία θα εκφράζουν το βελτιωμένο επιχειρησιακό μοντέλο του Ομίλου, εισάγοντας μια νέα επιχειρηματική φιλοσοφία για τις επιχειρήσεις και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα για το λιανικό εμπόριο.

Η αλληλεπίδραση γραφείων και επιχειρήσεων στο hub της Alibaba αποτελεί παράδειγμα ενός περίπλοκου οριζόντιου πάζλ ενσωματώνοντας στη δομή την έννοια του Kongming lock, του παραδοσιακού κινέζικου ξύλινου πάζλ.

Με βάση τις νέες επιχειρηματικές απαιτήσεις των τεχνολογικών εταιρειών, συνδυάστηκαν οι χωρικές ανάγκες μιας επιχείρησης, είτε εφαρμόζει την προσεγγίση B2B (επιχείρησης προς επιχείρηση) είτε B2C (επιχείρησης προς πελάτη), και δημιουργήθηκε ενας δυναμικός δημόσιος χώρος, ο οποίος επιτρέπει στα συστατικά του να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
 
Στις αδρανείς περιοχές μεταξύ επιχειρηματικών χώρων, δημιουργήθηκε το AliCampus ανοικτό προς την πόλη.

Ολόκληρο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.


 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas