Πέμπτη
18 Ιουλίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Svart", το πρώτο ηλεκτροπαραγωγικό ξενοδοχείο στο κόσμο

28 Φεβρουαρίου 18 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
"Svart", το πρώτο ηλεκτροπαραγωγικό ξενοδοχείο στο κόσμο
 
Διεύθυνση:
Svartisen, Νορβηγία
 
Έτος Λειτουργίας:
2021
 
Κατασκευή:
2017-2021
 
Βρίσκεται στην Νορβηγία, ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο.

Το πρώτο ηλεκτροπαραγωγικό ξενοδοχείο στο κόσμο αποτελεί μια συνεργασία των Arctic Adventures, Asplan Viak, Skanska και Snohetta.

Το λεγόμενο «Svart» θα κατασκευαστεί στους πρόποδες του Svartisen που διασχίζει τον Δήμο Meloy στη Βόρεια Νορβηγία και θα μειώνει την ετήσια κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 85% σε σχέση με ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ενώ επίσης θα παράγει την δική του ενέργεια μέσα στο πολύτιμο αρκτικό περιβάλλον.  Οι αρχιτέκτονες έχουν μελετήσει εκτεταμένα τον τρόπο «συμπεριφοράς» της ηλιακής ακτινοβολίας σε σχέση με το ορεινό περιβάλλον που βρίσκεται το ξενοδοχείο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή ενέργειας.

Αποτέλεσμα της μελέτης αυτής ήταν η κυκλική σχεδίαση του ξενοδοχείου και αμφότερα τα δωμάτια, τα εστιατόρια και οι εξωτερικοί χώροι του (μπαλκόνια – ταράτσες) να είναι στρατηγικά τοποθετημένα για να εκμεταλλεύονται στο 100% την ηλιακή ενέργεια όλο το 24ωρο και όλες τις εποχές του χρόνου. Οι κυκλικές βεράντες του «Svart» παρέχουν σκιά αλλά και ιδιωτικότητα στα δωμάτια του ξενοδοχείου ενώ προστατεύουν τις προσόψεις του κτιρίου από τον έντονο ήλιο την καλοκαιρινή περίοδο αφαιρώντας την μεγάλη ανάγκη για κλιματισμό.  

 

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas