Πέμπτη
05 Αυγούστου 2021
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα νέα κεντρικά της Alibaba στην Σαγκάη από την Foster

09 Ιανουαρίου 20 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Τα νέα κεντρικά της Alibaba στην Σαγκάη από την Foster
 
Αρχιτεκτονικά:
Foster and Partners
 
Τα σχέδιά της για την νέα έδρα της Κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba στην Σαγκάη παρουσίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

 

Το κτίριο θα κατασκευαστεί στο Xuhui Reiverside με θέα στον ποταμό Huangpu και στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή Pudong. Το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο σχεδίασε ένα λειτουργικό κτίριο το οποίο θα περιβάλλεται από έναν γιγαντιαίο δημόσιο χώρο που θα επιτρέπει στους περαστικούς να παρατηρούν εξωτερικά το νέο «στολίδι» της Alibaba.

Όπως λέει στο dezeen ο επικεφαλής της Foster+Partners, Luke Fox «ο σχεδιασμός του κτιρίου υπογραμμίζει την σημασία της επικοινωνίας και της εργασιακής κοινότητας αλλά πάνω απ’ όλα την δημιουργία μιας εικόνας που αντικατοπτρίζει την θέση της Alibaba. Το έργο είναι σχεδιασμένο ώστε να αξιοποιεί την εκπληκτική του θέση και την θέα στον ποταμό Huangpu αλλά και συγχρόνως να αναδεικνύει τον εξωτερικό του χώρο».

Ο σχεδιασμός της Foster + Partners για το Alibaba Shanghai θα ακολουθήσει μια σπονδυλωτή προσέγγιση. Ο εξωτερικός χώρος θα είναι ορατός μέσα στα γραφεία ενώ και από το κέντρο του κτιρίου θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος που ονομάζεται «αστικό δωμάτιο».


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas