Πέμπτη
01 Οκτωβρίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το Μουσείο της Κίνας δια χειρός Bernard Tschumi

29 Ιανουαρίου 19 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Το Μουσείο της Κίνας δια χειρός Bernard Tschumi
 
Συνολικό Εμβαδόν:
33.000
 
Έτος Λειτουργίας:
2019
 
Αρχιτεκτονικά:
Bernard Tschumi Architects
 
Χρήση:
Μουσείο
 
Το γραφείο Bernard Tschumi Architects ολοκλήρωσε το Μουσείο «Exploratorium» στην Κίνα το οποίο διαθέτει τεράστια χάλκινα βιομηχανικά «φουγάρα» στην εξωτερική του πλευρά.

Το κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 33.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στην πόλη Τιεντσίν (Tianjin). Το αρχιτεκτονικό γραφείο ολοκλήρωσε μέσα σε πέντε χρόνια το έργο σε συνεργασία με το Tianjin Urban Planning & Design Institute.

Το Μουσείο παρουσιάζει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης μέσω σύγχρονης τεχνολογίας μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων θεαματικών ενοτήτων για τη διαστημική έρευνα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, καθώς αίθουσες τέχνης, γραφεία, χώρους εστιατορίων και καταστημάτων.

Το επίκεντρο του εκθεσιακού συγκροτήματος είναι ο μεγάλος χώρος υποδοχής (lobby), ένας κώνος (φουγάρο) που παρέχει πρόσβαση σε όλα τα δημόσια μέρη του κτιρίου και συνδέεται με όλους τους γύρω χώρους επιτρέποντας  στους επισκέπτες να πηγαίνουν σε κάθε άκρη του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι οι κώνοι παρέχουν ομοιόμορφο φυσικό φως στους χώρους του Μουσείου και μειώνουν τα φορτία ενέργειας που απαιτούνται για τον τεχνητό φωτισμό.

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas